Plodni dani

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

suncica01
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 30, 2006 9:53 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Plodni dani

Post od suncica01 »

Da li neko moze da mi kaze kolika je verovatnoca da plodni dani budu u toku menstruacije? Nisam sigurna da li je to moguce ali neke moje poznanice tvrde da se i to desava pa bi molila nekog strucnog da mi odgovori.
Drugo pitanje je koliko je pouzdan aparat mejbi bejbi?
hvala
milan777
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jun 01, 2007 5:36 pm

Post od milan777 »

Ne bacaj pare na maby baby. Kazem ti to iz iskustva.
Milicapilica
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Feb 18, 2006 1:19 am

Post od Milicapilica »

Baby maybe je sarena laza. Kupila sam ga davno i nikad nisam mogla tacno da protumacim rezultat.
Sto se tice plodnih dana za vreme menstruacije, moguce je ali se to zaista retko desava. Sistem plodnih i ne plodnih dana je najnesigurniji nacin kontracepcije. Moja drugarica je ostala trudna 6 dana po dobijanju menstruacije, ali ona je i htela bebu.
suncica01
Aktivan član
Aktivan član

Post od suncica01 »

stvar je u tome sto ja zelim bebu. a mejbi bejbi imam vec nekoliko godina al nikad se nisam oslanjala na to niti sam ga koristila cesto. zato i ne znam da li je pouzdan.
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Kontakt:

Post od Dea »

Pa ako zelis bebu, opusti se i vodi ljubav kad god ti se prohte. Ako su ti ponekad plodni dani i za vreme menstruacije to sigurno u svakom ciklusu nije tako.
Ja sam kao kontracepciju a posle i kao pomoc u ostajanju u drugom stanju koristila spravicu zvanu Persona. Neko mi rece da ju je moguce i iz Srbije naruciti (mislim da je na nasem trzistu jos uvek nema). Ona pokazuje pouzdano kada su plodni i ne plodni dani. Uz to imas i razne stapice (izgledaju slicno kao testovi za utvrdjivanje trudnoce) koji pokazuju kad je ovulacija. Puno srece!
PLESAČICA
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Apr 07, 2007 2:31 pm

Post od PLESAČICA »

Zdravo, samo da vas pitam, ja pojma nemam nista o racunanju tih plodnih dana pa moze li mi neko objasniti sve vezano za to, molim vas?Hvala
PLESAČICA
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Apr 07, 2007 2:31 pm

Post od PLESAČICA »

I jos nesto, sto se tice tableta za kontracepciju jel obavezno da se ode kod ginekologa da mi on prepise i zbog cega se mora otici?zar se jednostavno ne moze konusltovati s nekim ko vec pije?kako izgleda taj pregled i koliko otprilike kosta?HVALA OPET
Iwanica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Avg 15, 2007 10:24 am

Post od Iwanica »

Ja ih racinam ovako: od dana dobijanja pa 10 dana posle pocinju plodni dani i traju 7 dana, sto znaci ako dobijes 1 septembra, od 10 do 17 su plodni.naravno ako ti je ciklus redovan, mada to nije kod svakog isto.
glista
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Jul 25, 2007 2:34 pm

Post od glista »

www.zdravljezene.co.yu
Ovde imate sve potrebne informacije i izracunavanje plodnih i neplodnih dana.
Pozdrav!
Idi kuda te srce vodi
gloriamum
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Maj 20, 2007 10:39 pm

Post od gloriamum »

Na ovom sajtu imate kalendar ovulacije gde vam izadju datumi plodnih i neplodnih dana za naredne mesece.Adresa je www.roditeljportal.com pa odes na temu Kalendar ovulacije i ukucas svoje podatke.
Pilule ne treba NIKAKO piti bez konsultacije sa lekarom.
Iwanica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Avg 15, 2007 10:24 am

Post od Iwanica »

Hvala Gloriamum, jako zelim bebu, po onome sto sam ja racunala, ispada kao po ovom kalendaru, ali ne uspeva nam 2 meseca da dobijemo bebu.
tiko
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Avg 29, 2007 7:07 pm

Post od tiko »

Iwanice, 2 meseca su nikakav problem. Ukoliko imas pravilne cikluse i lutealnu fazu 14 dana onda mozes da sracunas kada ti je ovulacija, ovako jedino tacno mozes folikulometrijom, odnosno pracenjem rasta folikula i ovulacije uz ili lh tracicama koje su nesto slicno test tracicama samo sto detektuju lh hormon koji kada dostigne pik desava se ovulacija. Ako upoznas dovoljno svoje telo mozes i da je osetis, ali nadam se da ces do tada vec biti trudna.
sofia
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Avg 07, 2005 2:29 am

Post od sofia »

Iwanica napisao:Hvala Gloriamum, jako zelim bebu, po onome sto sam ja racunala, ispada kao po ovom kalendaru, ali ne uspeva nam 2 meseca da dobijemo bebu.
Kakva dva meseca, mi smo pokusavali 1,5 godinu! :D
Merylin
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Avg 03, 2007 1:16 pm

Post od Merylin »

Mejbi bejbi,NE FUNKCIONISE.Najtragicnije je od svega sto se on jos uvek nalazi u slobodnoj prodaji i sto ljudi nasedaju!
suncica01
Aktivan član
Aktivan član

Post od suncica01 »

hvala svima na odgovorima
Odgovori