plodni dani,konizacija

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
ana69
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Maj 14, 2005 12:49 am

plodni dani,konizacija

Post od ana69 »

imala sam u maju konizaciju na grlicu zbog IV grupe Papa testa,nakon 3 meseca je radjen drugi Papa i sada je OK imam II grupu.Medjutim ne polazi mi od ruke da ostanem u drugom stanju,mada sam imala odnose u vreme plodnih dana.Sta moze da bude problem?Do sada sam imala redovne cikluse i nikakve probleme (osim konizacije) nisam imala.
Kako da znam tacno kada su plodni dani ?Na ultrazvuku ginekolog je gledao matericu i rekao da ne bi trebalo da ima problema oko trudnoce jer je sve u najboljem stanju.Jedan jajnik je malo cistican,ali kaze da to nije problematicno.
Ako se ne desi da ostanem trudna,nakon kojeg perioda trebam da se obratim ginekologu i proverim da nema nekih problema po tom pitanju?
Pocinjem da brinem,jer plasim se da mi konizacija nije nesto iskomplikovala.Objasnite mi o cemu se radi?
mirica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Okt 12, 2005 10:47 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od mirica »

Konizacija koliko ja znam(radjena mi je)predstavlja skracivanje grlica materice i po onome sto znam ne utice nikako na ostajanje u drugom stanju,mora se samo sacekati odredjeni period da se grlic lepo formira nakon intervencije,jedina posledica ako je PAPA test sada uredu moze biti stavljanje serklaza u trudnoci ako za to postoji potreba(vrlo se cesto radi i kada nije radjena konizacija).Tako da o tomo ne trebas puno da brines samo vodi racuna o redovnim kontrolama ne treba zaboraviti da je rak grlica materice izleciv u velikom procentu ako je na vreme otkriven.A razloga iz kojih ne ostajes u drugom stanju moze mnogo od banalnih do slozenijih pa ti preporucujem da sa svojim ginekologom dogovoris neke osnovne preglede,obavezno na hlamidiju,urea plzmu...Iz svog iskustva ti savetujem da sve isproveravas odmah,bez cekanja jer se neke stvari ne tako opasne lece dugo a kada prizeljkujes bebicu sve ti to izgleda tri puta duze.
Veliki pozdrav,sve najboje
ana69
Stalni član
Stalni  član

plodni dani,konizacija

Post od ana69 »

Ima li nekih testova koji bi ukazivali na to kada je ovulacija i koliko su oni pouzdani?
PedjaDj
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jan 11, 2005 11:01 pm

Post od PedjaDj »

Draga Ana,
ono što je uklonjeno više ne postoji, te zato treba biti štedljiv pri sečenju, pošto čovek (nažalost) nije gušter pa nemože da mu ponovo nikne rep.
Kanal unutar grlića materice tzv. endocerviks sadrži male kanaliće poput zaliva u kojima se spermići privremeno smeštaju pre nego što zaplivaju u susret jajnoj ćeliji. Taj put je kod vas narušen, što donekle otežava zatrudnjivanje, mada nemora biti jedinim razlogom steriliteta.
Trebalo bi da krenete u ozbiljno sistematsko ispitivanje tj. traganje za mogućim uzrocima, kod kompetentnih ginekologa ukoliko i pored redovnih odnosa ne ostajete trudni godinu dana.
NPR hormonski status, HSG, spermogram za početak. :roll:
PedjaDj
Stalni član
Stalni član

Post od PedjaDj »

Merenje rasta folikulka na jajnicima trans vaginalnim UZ ne potpuno pouzdana metoda za utvrđivanje odulacije, testovi papratizacije tipa mejbi bejbi su nesigurni. A šta vredi ov ulacija ako su kanali "zapušeni"? :o
PedjaDj
Stalni član
Stalni član

Post od PedjaDj »

:( Što se tiče serklaža nemam lepo mišljenje o njegovom rutinskom postavljanju, čak može biti (pacemacer) kontrakcijama. U mojoj praksi rezervisan je samo za slučajeve sa amputacijom grlića materice.
Ukoliko se žena ne porodi za 24h nakon njegovog skidanja nije ga trebalo ni stavljati! Ovo za one koje su isti imale. Dilatacija grlića nakon serklaža više ide kao cepanje tkiva, nego kao pravo otvaranje.
Izvinjavam se za greške pri pisanju u predhodno poruci, ISPRAVKA: :oops: transvaginalno UZ praćenje rasta folikula i njihovog prskanja je sigurni znak ovilacije.
ana69
Stalni član
Stalni  član

ovulacija

Post od ana69 »

Koji su pouzdani testovi ovilacije i rane trudnoce u Evropi?Zanima me tacan naziv tih preparata,posto ih mogu nabaviti iz Nemacke?
Cula sam za CLEAR BLUE,ali mozda ima nesto bolje?
ALEO
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jan 06, 2009 3:33 pm

Post od ALEO »

imam jedno pitanje ne znam dal sad ovde da postavim :wink: ja sam imao sa devojkom vec nekoliko puta odnos sa kondomom naravno jer ne zelim da se dogodi naravno ono...e sad,bila je jednom situacija da je na njoj ostao sekret neki,ja sam mislio da je to ,,sperma,,jer je tako izgledalo il malo sicno,ali ona je rekla da je od nje i osecala je ako vec muram da kazem ,,kako curi,, pa se ne brinem.e sad,imali smo dosta odnosa i nije se desavalo da pukne kondom niti slicno al ja se tripujem.Jel postoje neki simptomi koji ukazuju da je devojka zatrudnela slucajno ili neka provera jer mi vec imamo donos pola meseca...a i da je izlazilo iz kondoma ja nikad nisam ,,ajd da kazem zavrsio,,a da ga nisam tad izvadio...tako da ,,prasemena tecnos,,koja izlazi stalno koje je takodje bele boje ne moze da izazove ,,trudnocu tj oplodnju,,....tako da i jeste nista nebi bilo.Zanima me konkretno kako mozemo da primetimo da nesto nije uredu npr neki simptomi i kada se javljaju,pitam da znam ovako jer se nikad ne zna...pozdrav za sve :wink:
Odgovori