Plastika grlica materice

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
edinica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jul 20, 2011 10:04 pm

Plastika grlica materice

Post od edinica »

POštovani, na prvom porođaju mi je pukao grlic i kasnije su konci ispali tako da sam ostala sa rascepom duz citavog zida materice u vagini Moj doktor kaze da ce mi zbog toga naredna trudnoca biti rizicna i da imam dve opcije ili serklaz, koji je rizicnija opcijja, ili plastiku grlica materice Za serklaz sam cula da se cesto radi, ali za plastiku nisam I kad sam pocela malo da se raspitujem shvatila sam da se to kod nas uglavnom radi zenama u godinama koje vise ne radjaju a postoji opasnost da im organi ispadnu u vaginu, a nikako se nije radilo pre nego sto zena zavrsi sa radjanjem

E sad objasnjenje mog doktora mi ima logike (da uradi plastiku d ami trudnoca ne bi bila rizicna), ali mi je cudno sto to niko ne radi kad je toliko boljeod serklaza Molim doktore za strucan savet koji je zahvat bolji? Hvala unapred!
Zli doktor
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 19, 2010 7:04 pm

Re: Plastika grlica materice

Post od Zli doktor »

edinica napisao:POštovani, na prvom porođaju mi je pukao grlic i kasnije su konci ispali tako da sam ostala sa rascepom duz citavog zida materice u vagini Moj doktor kaze da ce mi zbog toga naredna trudnoca biti rizicna i da imam dve opcije ili serklaz, koji je rizicnija opcijja, ili plastiku grlica materice Za serklaz sam cula da se cesto radi, ali za plastiku nisam I kad sam pocela malo da se raspitujem shvatila sam da se to kod nas uglavnom radi zenama u godinama koje vise ne radjaju a postoji opasnost da im organi ispadnu u vaginu, a nikako se nije radilo pre nego sto zena zavrsi sa radjanjem

E sad objasnjenje mog doktora mi ima logike (da uradi plastiku d ami trudnoca ne bi bila rizicna), ali mi je cudno sto to niko ne radi kad je toliko boljeod serklaza Molim doktore za strucan savet koji je zahvat bolji? Hvala unapred!
Što bi rek o moj komsija, deda Miloje - "Mož da bidne, al ne mora da znači"
Za početak bi bilo lepo da vas vaš doktor ne plasi bez razloga... Pitanje je da je išta od toga potrebno u vasem slučaju... A to ćete znati tek kada budete ostali trudni... Onda ce se na licu mesta proceniti da li je potreban serklaž ili ne (obično ne bude potrebe). Plastika grlića je glupa stvar (osim ako stvarno nemate ogroman defekt, u šta lično sumnjam...)
Plastika o kojoj Vi pričate nema veze sa plastikom grlića, već je u pitanju plastika prednjeg vaginalnog zida, što nije isto, tj nece vam ništa ispasti...
edinica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jul 20, 2011 10:04 pm

Re: Plastika grlica materice

Post od edinica »

Hvala puno na odgovoru Drago mi je da cujem da ne mora da znaci da mi treba serklaz I samo bih volela da vas zamolim da mi kazete par stvari o toj plastici grlica i zasto je dobra ili nije dobra Ja sam pokusavala da nadjem na netu bilo sta o tome, ali bezuspesno Ne znam koliko je gadan moj deformitet Uglacvnom, doktor kaze da je na porodjaju pukao grlic i zasiven je ali su zbog infekcije ili zbog toga sto sam ja odmah pocela da sedim popucali konci pre nego sto je to zaraslo i sada mi je citavom duzinom zida grlica u vagini rascep
Odgovori