Placenta previa i dijabetes

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
Ludjakinja
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 09, 2007 12:01 pm

Placenta previa i dijabetes

Post od Ludjakinja »

U 13. sam nedelji trudnoce i dijagnostikovana mi je placenta previa.Uz to sam i dijabeticat tip 1.
Zanima me misljenje nekog od doktora,koliko je ovo stanje u mom slucaju ozbiljno?
I da li cu se zbog oba problema poroditi carskim rezom?

Inace prethodni porodjaj je bio prirodnim putem.I sve je proslo ok.
Slika
Zli doktor
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 19, 2010 7:04 pm

Re: Placenta previa i dijabetes

Post od Zli doktor »

Ludjakinja napisao:U 13. sam nedelji trudnoce i dijagnostikovana mi je placenta previa.Uz to sam i dijabeticat tip 1.
Zanima me misljenje nekog od doktora,koliko je ovo stanje u mom slucaju ozbiljno?
I da li cu se zbog oba problema poroditi carskim rezom?

Inace prethodni porodjaj je bio prirodnim putem.I sve je proslo ok.
Pozdravite puno dragog kolegu i recite mi da ponekad pročita poneku knjigu ili kakav stručni rad iz oblasti ginekologije i akušerstva (umesto što plaši pošten svet). Dijagnoza placente previje ili prednjačeće placente nije moguće postaviti pre 26 nedelje gestacije, prema tome još uvek nemate placentu previju. Ona može da prekriva unutrašnje materično ušće, ali tokom trudnoće posteljica migrira kako materica raste tako da je moguće da će se pomeriti sa unutrašnjeg materičnog ušća. Ako se ne bude pomerila do 26 nedelje gerstacije onda je moguće da će se porođaj završiti operativnim putem (carskim rezom). Što se tiče DM on nije indikacija za carski rez (jedino ako beba bude ogromna, a to će se desiti samo ako vam glikemija ne bude adekvatno regulisana tokom trudnoće). Nadam se da imate dobrog endokrinologa... :wink: Pozzz
Pozzz :D
Ludjakinja
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 09, 2007 12:01 pm

Re: Placenta previa i dijabetes

Post od Ludjakinja »

Hvala na odgovoru.
Slika
Odgovori