placenta napred

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
zvoki
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Dec 15, 2008 4:54 pm

placenta napred

Post od zvoki »

Cenjeni clanovi foruma,molila bih vas da mi odgovorite sta znaci ultrazvucni nalaz PLACENTA NAPRED?Ima li to neke veze sa placentom previom?u 16.SAM NEDELJI TRUDNOCE I JAKO SAM ZABRINUTA.UNAPRED HVALA
bankabre
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Okt 23, 2008 1:43 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od bankabre »

nema veze,to je placenta na prednjem zidu.
Babyboom
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Maj 27, 2008 11:18 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Babyboom »

Zvoki,

Ja sam isto trudnica, pa cu ti malo razjasniti...

Posteljica je lokalizovana ili na prednjem ili na zadnjem zidu materice. Oba polozaja su normalna.
kod mene je na zadnjem. Kad je na zadnjem zidu, kasnije se vidi stomak vise se osete pokreti bebe, tj. ranije i malo amortizuje udarce bebe ka kicmi.
U tvom slucaju stomak ranije krene da raste i mozda ces manje osetiti pokrete bebe na povrsini stomaka. Ja sam sa punih 16.nedelja osetila prvo lupkanje bebe, a pre toga i mehirice...
dragma
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Okt 01, 2008 3:15 pm

Post od dragma »

Ja mislim da je to ipak relativno. Meni je posteljica na prednjem zidu, stomak mi je mali u odnosu na druge trudnice u tom periodu, a pokrete sam osetila oko 15. nedelje.
zvoki
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Dec 15, 2008 4:54 pm

Post od zvoki »

Puno vam hvala svima,resili ste mi jedan veliki problem,divni ste i puno vas volim.Ovo mi je druga trudnoca,imala sam jedan spontani pobacaj,nikad to necu preboleti i sada se puno bolje osecam kada znam da je taj polozaj bebe u redu.
Odgovori