Placenta depresa

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
Rajska ptica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Feb 14, 2013 10:31 pm

Placenta depresa

Post od Rajska ptica »

Pri zadnjem UZ doktor je upotrebio ovaj izraz za poziciju placente, ali nije nista rekao sta to znaci? Da li se neko razume u ovo? Takodje pise i prednji zid 2-3cm od UHU ali je necitko napisano pa ne mogu bas da tvrdim, mozda je i cirilicno INI.....
Zli doktor
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 19, 2010 7:04 pm

Re: Placenta depresa

Post od Zli doktor »

Rajska ptica napisao:Pri zadnjem UZ doktor je upotrebio ovaj izraz za poziciju placente, ali nije nista rekao sta to znaci? Da li se neko razume u ovo? Takodje pise i prednji zid 2-3cm od UHU ali je necitko napisano pa ne mogu bas da tvrdim, mozda je i cirilicno INI.....
Ništa strašno, posteljica vam je malo niže usađena. Uzimajući u obzir da ivica posteljice 2-3 cm od unutrašnjeg ušća materice nema razloga za brigu. U kojoj nedelji trudnoće ste trenutno?
Rajska ptica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Feb 14, 2013 10:31 pm

Post od Rajska ptica »

Ja sam sada u 26.nedelji. Znaci, nije za brigu? A da li to moze da se promeni tj.da se posteljica podigne?
Zli doktor
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 19, 2010 7:04 pm

Post od Zli doktor »

Rajska ptica napisao:Ja sam sada u 26.nedelji. Znaci, nije za brigu? A da li to moze da se promeni tj.da se posteljica podigne?
Naravno da da :D
Odgovori