Pitanje u vezi "trudnoce"

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
misko_ajkula
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Okt 15, 2010 11:04 pm

Pitanje u vezi "trudnoce"

Post od misko_ajkula »

Ja i cura nismo baš sigurni u zadnje vrijeme pa me zanima odgovor na sljedeći problem.

Imali smo nedavno odnos, dva dana nakon što je ona dobila ili dva dana nakon menstruacije, pukao je kondom i ja sam završio u njoj... To otkrivam tek "nakon kraja"...
Znam da su tad "neplodni dani" ali uvijek postoji šansa za trudnoćom.

Nakon nekih 20 časova od odnosa, cura je popila Escapelle tabletu koja je za "dan poslije".

5-6 dana nakon što je popila tabletu imala je malo krvarenje 4 dana zaredom koje je prestalo a sad ima ogroman apetit i grudi su joj malo uvećane.

Da li su ovo normalni simptomi i postoji li rizik od trudnoće?

Unaprijed puno hvala na odgovorima
Majmunche
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Mar 14, 2007 7:46 pm

Re: Pitanje u vezi "trudnoce"

Post od Majmunche »

Tablete za "jutro posle" su prava mala hormonska bomba, tako da svakakvi "simptomi" trudnoce mogu u stvari biti reakcija na tabletu. Svakako treba uraditi test za trudnocu, najbolje sa prvim jutarnjim urinom, a jos bolje test krvi.
misko_ajkula
Novi član
Novi član

Post od misko_ajkula »

Razumijem to, samo me zanima kolike su šanse za trudnoću pod ovim uslovima?
gloria2
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 24, 2008 3:05 pm

Post od gloria2 »

Pilula za jutro posle deluje tako što sprečava ovulaciju.Ako se ovulacija već desila pre vašeg odnosa,do začeća može da dođe.Ako nije,onda je efikasna.Teoretski neplodni dani, mogu biti plodni jer se nekada ovulacija pomeri malo ranije,zavisi koji dan ciklusa je bio rizični odnos.
misko_ajkula
Novi član
Novi član

Post od misko_ajkula »

Napisao sam da smo odnos imali 2 dana nakon što je dobila...
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Dea »

Hm, bogme napisao si to gore vrlo konfuzno,ako je odnos bio drugi dan menstruacije sanse su male, da ne kazem nikakve. Ako je odnos bio drugog dana posle prestanka menstruacije onda su sanse vec znatno vece. Uostalom sve ovo je nagadjanje, najbolje je da uradite test par dana pre nego sto treba da dobije da biste bili sigurni...
crnigr
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Okt 29, 2013 3:48 pm

Post od crnigr »

ovako, zanima me nesto, cura mi je trudna,ali nism siguran da li je djete moje. bila je na pregledu i doktor joj je rekao da je u 9-oj sedmici. imali smo odnos prvi put 27.9,to znaci da bi do sad trebala biti u 5 oj sedmici. ali doktor je rekao da se trudnoca racuna od onog dana kada je imala zadnji m ciklus. to jesto pocetak 9.mjeseca. i ona kaze da je djete moje, a meni to nije jasno, kako da se trudnoca racuna od zadnjeg m ciklusa? jer tad kako ona kaze nije sa nikim spavala. to znaci da su te 4 sedmice viska. pa me zanima moze li mi ko dati odgovor da li je to tacno. hvala
MedicinarkaRS
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Nov 17, 2013 10:19 pm

Post od MedicinarkaRS »

Trudnoca se racuna od prvog dana poslednje mestruacije, tako da si u pravu, 4 nedelje su viska. Pozdrav :wink:
stefke98
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 06, 2015 12:15 am

Post od stefke98 »

Zdravo ja sam Stefan,imam kratko ali vazno pitanje,pre od prilike 2 nedelje sam imao seksualni odnos sa devojkom koristili smo kondom normalno,medjutim ona od ona nije dobila... postoji li razloga za stah od trudnoce? hvala unapred!
Odgovori