Pitanje vezano za sindrom blizanacke transfuzije TTSy

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
ufrkisan
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Nov 22, 2012 10:06 pm

Pitanje vezano za sindrom blizanacke transfuzije TTSy

Post od ufrkisan »

Lekari sumljaju da imamo sindrom blizanacke transfuzije (TTSy). Naime konstatovali su jednojajacnu trudnocu, sa dve kesice i jednom posteljicom, i da je jedna bebica znacajnije naprednija od druge. E sad, taj sinrom se javlja, navodno, samo kod jednojajacne trudnoce, a na zadnjem vaginalnom ultrazvuku sam video dva mala coveka sa RAZLICITIM licima! To bi trebalo da znaci da nije u pitanju jednojajacna nego dvojajacna trucnoca. Da li je moguce da su lekari pogresili. A ako nisu pogresili, imamo li kakve sanse u intervenciji u ovoj zemlji? Hvala.
Nataš@
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Avg 27, 2005 10:52 pm

Re: Pitanje vezano za sindrom blizanacke transfuzije TTSy

Post od Nataš@ »

Verovatno vam je već i poznat, ali za svaki slučaj http://fetalmed.me
Zli doktor
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 19, 2010 7:04 pm

Re: Pitanje vezano za sindrom blizanacke transfuzije TTSy

Post od Zli doktor »

ufrkisan napisao:Lekari sumljaju da imamo sindrom blizanacke transfuzije (TTSy). Naime konstatovali su jednojajacnu trudnocu, sa dve kesice i jednom posteljicom, i da je jedna bebica znacajnije naprednija od druge. E sad, taj sinrom se javlja, navodno, samo kod jednojajacne trudnoce, a na zadnjem vaginalnom ultrazvuku sam video dva mala coveka sa RAZLICITIM licima! To bi trebalo da znaci da nije u pitanju jednojajacna nego dvojajacna trucnoca. Da li je moguce da su lekari pogresili. A ako nisu pogresili, imamo li kakve sanse u intervenciji u ovoj zemlji? Hvala.
GAK narodni front, dr D.Filimonović i Dr Ž. Miković se bave ovom problematikom. Skoro su dobili laser kojim se leči ovaj problem. Tako da možete o trošku osiguranja da rešite vaše probleme...
pozdrav
Odgovori