pitanje

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
rodijum
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Okt 17, 2006 1:41 pm

pitanje

Post od rodijum »

Ja imam 26 godina i nisam nikada radjala. Pre 7 godina primecena mi je cista na levom jajniku koja se vidi pri ultara zvuku ali se pri pregledu ne moze napipati i kazu da je vodena, tankih zidova (2,8x3) koja se smanjuje i povecava. Lecili su me nekim lekovima antibioticima posle kojih se ona primetno smanjila ali nije nestala. Zatim su mi date kontraceptivne pilule LOGEST koje sam pila 15 dana i prestala jer su mi se upalille od njih vene na nogama, tako da tu terapiju nisam izdrzala. Imam redovne menstruacije na svakih 28 dana i poprilicno su obilne i bolne, ovulacija mi je izrazena. Cim mi pocne ovulacija, grudi pocinju da me jako bole i jako se povecaju, upale ali sa tim bolovima grudi desava mi se i jako neprijatan osecaj kao da imam temperaturu, a kada izmerim bude mi i manje od normalne vrednosti. Unutrasnja temperatura mi bude 37,4 stepeni.To je osecaj kao da imam jako visoku temperaturu i dah mi buge jako vruc,iz nosa,ociju,grudi cak mi je i mokraca vruca to traje neko vreme. Kada popijem hladne vode uhvati me jeza i onda mi je odjednom hladno i tako stalno to me jako iscrpljuje. Mislila sam u pocetku da mi je to nedostatak nekog vitamina pa sam pila vece doze c vitamina i nije mi bilo bolje, ali kada sam popila tabletu za smirenje taj osecaj toplote se smanjio. Da li je moguce da je to nesto do hormona jer to samo nestaje cim se pojavi menstruacija, a traje desetak dana pred nju. Molim vas da mi odgovorite sta da radim posto kada me taj osecaj toplote napadne budem ocajna zato sto to postaje nepodnosljivo. I jos da napomenem da nisam udata i da vec par godina nemam decka.
Odgovori