Juče sam bila kod dr. zbog mioma i evo nalaza:
Uterus u AVF135x100x86. Kavum prazan, endometrijum jasan, prav debljine 4mm. U zidu materice više miomatoznih čvorova veličine do 8 cm.
Oba jajnika tipično postavljena desni 22x14 a levi 20x16. U trbuhu nema slobodne tečnosti.
Potreban je dopler pregled.
Doktor mi je predložio operaciju uz uklanjanje mioma a materica ostaje a dopler da vidi krvne sudove koji hrane miome.
Danas sam bila kod drugog dr. na dopleru i evo : u celoj karlici tumorska masa 180x120x140. Samo telo uterusa potisnuto u levo 86x30x40mm
Uterus: konture nepravilne, tekstura nehomogena.
A. uterina dex. Ri: 0.92
A.uterina sin. Ri: 0.93
Ovarium dex. 27x20 tekstura normalna
Ovarium 37
dg. Myoma uteri per magnum .
MOLIM DOKTORE DA MI ODGOVORE DA LI JE MOGUCE OVOLIKO VARIRANJE U VELIČINI ZA TAČNO 26 SATI?
DRUGI DOKTOR SA DOPLERA NE MOZE DA SE NAČUDI MOM STANJU(sasvim se dobro osećam) kaže da mi je zivot ugrozen i da je operacija trebala da bude juče...
Imam 35 god. nisam rađala i zelim da mi materica ostane.
MOLIM VAS ZA MIŠLJENJE, ZNAM DA NE POSTAVLJATE DG. ALI PUNO BI MI ZNAČILO VASE MIŠLJENJE
p.s. sutra idem kod prvog dr.
UNAPRED ZAHVALNA
Pitanje za DR.
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
Re: Pitanje za DR.
Kao lekar, ginekolog, potpuno razumem tvoju nedoumicu. Na zalost, na neki nacin su oba lekara bila u pravu i verovatno ti nisu do kraja opbjasnili tvoje stanje. Razlika u merenju postoji jer jer prvi lekar merio pojedinacne cvorove,a drugi ukupnu masu materice. Nalaz miomatoznih cvorova u toj velicini nije redak u tvojim godinama pogotovu ako se uzme u bzir da nisi radjala. To je i presudni razlog za tvog ginekologa kakvu ce terapiju predloziti. Svakako da treba pokusati sa odstranjenjem pojedinacnih cvorova cuvajuci tkivo materice koliko je moguce. Zbog toga se danas koristi priprema pre operacije GnRH-A preparatima koja traje do 6 meseci i koja omogucava kratkotrajno smanjenje cvorova, tako da operacija bude izvedena sto uspesnije. Na zalost, nemogu se odstraniti svi miomi, vec samo najveci i najpristupacniji. Posle operacije, preostali cvorovi ce nastaviti sa svojim rastom kao da operacije nije ni bilo. Zbog toga, da si vec formirala porodicu, ja bih se slozio sa misljenjem drugog ginekologa koji predlaze uklanjanje citave materice. Ovako, dogovori se o programu preoperativne pripreme i planiraj da u roku od 6 meseci posle operacije zatrudnis. Inace, tvoja zelja da imas matericu ostaje samo kao psihicko olaksanje.
Pozdrav
Pozdrav
Pitanje za DR.
PUNO, PUNO HVALA !
Pitanje za DR.
HVALA DOKTORE.
GDE MOGU DO VAS U BEOGRADU?
GDE MOGU DO VAS U BEOGRADU?
Pitanje za DR.
Evo me opet!
Pripremam se za operaciju i dvoumim se da li je to pravo resenje za mene!?? ZATO MOLIM DOKTORE SA OVOG SAJTA DA MI DAJU SVOJE MISLJENJE, MOLIM VAS!
P.S. Moj doktor je rekao da ce raditi da ostane materica ali nista ne garantuje!?!
A ja se pitam da li da pokusavam da ostanem trudna( nasla sam na internetu clanak o zeni sa 42 god. i vecim miomom koja je iznela trudnocu i rodila zdravo dete) ili da idem na operaciju??
UNAPRED ZAHVALNA
Pripremam se za operaciju i dvoumim se da li je to pravo resenje za mene!?? ZATO MOLIM DOKTORE SA OVOG SAJTA DA MI DAJU SVOJE MISLJENJE, MOLIM VAS!
P.S. Moj doktor je rekao da ce raditi da ostane materica ali nista ne garantuje!?!
A ja se pitam da li da pokusavam da ostanem trudna( nasla sam na internetu clanak o zeni sa 42 god. i vecim miomom koja je iznela trudnocu i rodila zdravo dete) ili da idem na operaciju??
UNAPRED ZAHVALNA
-
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Jan 11, 2005 11:01 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Možete se javiti na moj mejl, kliknite na privatne poruke ispod teksta i napišite šta vas interesuje. Sa srećom!