Pitanje za dr

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
jp
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Dec 26, 2007 12:58 pm

Pitanje za dr

Post od jp »

Nakon analize hormona (nalaz: FSH - 6,3, LH - 5,4, Estradiol - 31,9, Progesteron - 3,2), odrađene TVL (uredan nalaz)i nalaza spermograma (blaža astenospermila), preporučena mi je inseminacija.
S obzirom na godine (39) stimulacija je rađena sa 11 ampula Merionala što je dovela do nastanka 6 velikih folikula i desetak manjih - probuđenih. Na 12. dan ciklusa dobila sam Pregnil - 7000 ij. inseminacija je odrađena na 13. dan ciklusa.
Međutim, nekoliko sati pre inseminacije ja sam počela blago da krvarim, da bi sat- dva nakon inseminacije imala odliv sa obilnom količinom sveže crvene krvi.Krvarenje je potrajalo još 3 dana da bi se postepeno smanjivalo i iščezlo.Po preporuci lekara uzimala sam Dabroston od 14.-28. dana ciklusa. Na 29. dan ciklusa sam dobila obilnu menstruaciju.
Molim Vas, recite mi zašto je došlo do krvarenja, gde je eventualno,napravljen propust.
Trenutno mi je deseti dan novog ciklusa stimulisanog Klomifenom od 5-9 dana, i imam samo jedan jedini folikul od 17 mm. Od inseminacije se ovog puta odustalo.
Odgovori