Pitanje za strucno lice

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

misutka
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Avg 25, 2011 10:13 pm

Pitanje za strucno lice

Post od misutka »

Decko ima streptococcus agalactiae gr b.. Antibiogram- osetljiv na penicilin, ampicilin, amoxicilin-clavul,ceftraiaxon,eritromicin. Nema svog ginekologa. Bila bih Vam zahvalna ako biste mi napisali sta treba, na osnovu ovog antibiograma. Nepodnosljiv miris...
Zli doktor
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 19, 2010 7:04 pm

Re: Pitanje za strucno lice

Post od Zli doktor »

misutka napisao:Decko ima streptococcus agalactiae gr b.. Antibiogram- osetljiv na penicilin, ampicilin, amoxicilin-clavul,ceftraiaxon,eritromicin. Nema svog ginekologa. Bila bih Vam zahvalna ako biste mi napisali sta treba, na osnovu ovog antibiograma. Nepodnosljiv miris...
Kakav vam je to dečko koji nema svog ginekolooga? :wink:
Amoksiklav, tbl. a 1000 mg, 2 x 1, 10 dana (nAravno samo ako nije alergičan na penicilin ili klavulansku kiselinu... )
Nedelju do dve posle završetka terapije ponoviti briseve...
POzdrav :lol:
misutka
Stalni član
Stalni  član

Post od misutka »

Doktore, mnogo Vam hvala..
Zli doktor
Aktivan član
Aktivan član

Post od Zli doktor »

misutka napisao:Doktore, mnogo Vam hvala..
Nema na čemu, i drugi put... :wink:
misutka
Stalni član
Stalni  član

Post od misutka »

U svim apotekama u kojima sam trazila amoksiklav traze mi recept. Sta sad da radim doktore?
Zli doktor
Aktivan član
Aktivan član

Post od Zli doktor »

misutka napisao:U svim apotekama u kojima sam trazila amoksiklav traze mi recept. Sta sad da radim doktore?
Javite mi se na pp da vam dam br tel pa ćemo se videti negde u gradu da vam dam napišem recept. :wink:
misutka
Stalni član
Stalni  član

Post od misutka »

Poslala sam Vam, ali nema Vaseg odgovora.
misutka
Stalni član
Stalni  član

Post od misutka »

Proslog meseca sam dobila mens. 20. prethodnog tako oko 18, 19..... Sad je 27. a ja jos nisam...Do kog datuma je normalno da ne dobijem? Vec nedelju dana stavljam kantarionovo ulje, ali zar to ima nekakve veze? Odnos obavezno sa zastitom, ali se pre 15 dana desilo da je sv..u kondom pa smo nastavili.. Kondom nije pukao, jedino ako je izaslo sa strane? :cry: Oooo sta me nece snaci........ (Nije jos uradio bris, trebalo bi do kraja nedelje)...
Zli doktor
Aktivan član
Aktivan član

Post od Zli doktor »

misutka napisao:Proslog meseca sam dobila mens. 20. prethodnog tako oko 18, 19..... Sad je 27. a ja jos nisam...Do kog datuma je normalno da ne dobijem? Vec nedelju dana stavljam kantarionovo ulje, ali zar to ima nekakve veze? Odnos obavezno sa zastitom, ali se pre 15 dana desilo da je sv..u kondom pa smo nastavili.. Kondom nije pukao, jedino ako je izaslo sa strane? :cry: Oooo sta me nece snaci........ (Nije jos uradio bris, trebalo bi do kraja nedelje)...
Vi najbolje znate kakav vam je menstrualni ciklus... Ako se ništa ne desi u narednih par dana uradite b-HCG iz krvi... :wink:
misutka
Stalni član
Stalni  član

Post od misutka »

:D :D :D :D :D Dobro je, dosla je..... :) :) :) :) :)
Hvala Vam..Kad nas uhvati panika prvo Vama pisemo... Doktore Vi bas volite svoj posao i savesno ga obavljate, cim imate ovoliko strpljenja i volje za sva nasa, uglavnom dosadna pitanja...Svaka Vam cast...Hvala Vam.. :wink:
alaja
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Mar 29, 2012 10:30 pm

Post od alaja »

Vec mesec dana osecam neprijatnost u predelu levog jajnika, to nije bol , samo osecaj kao da mi nesto tu stoji , ne znam kako tacno da opisem , ponekad na momenat kao da jeste prolazni bol koji sece ili kao vibracija, osecam i pre i posle menstruacije , trenutno nisam u mogucnosti da odem kod ginekologa pa ako moze neki savet sta bi to moglo biti , da li da se brinem .... Unapred zahvalna
Zli doktor
Aktivan član
Aktivan član

Post od Zli doktor »

alaja napisao:Vec mesec dana osecam neprijatnost u predelu levog jajnika, to nije bol , samo osecaj kao da mi nesto tu stoji , ne znam kako tacno da opisem , ponekad na momenat kao da jeste prolazni bol koji sece ili kao vibracija, osecam i pre i posle menstruacije , trenutno nisam u mogucnosti da odem kod ginekologa pa ako moze neki savet sta bi to moglo biti , da li da se brinem .... Unapred zahvalna
Pronađite vremena za ginekologa...
White Rose
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 30, 2012 1:51 pm

Post od White Rose »

Molim Vas za savet i pomoc. Imam policisticne jajnike, 25 januara sam imala menstruaciju, u februaru mi je 16-og izlazilo nesto tamno braon boje nekih 7-10 dana (ne znam da li je to bila menstruacija jer nije licilo na praavu menstr.). Nakon toga (predpostavljam kad mi je bila ovulacija) mi je izlazilo nesto svetlo braon. Evo danas je 30 mart a ja jos nisam dobila. Imam povremeno bol u levom jajniku (ostar bol) i pojacana mi je sekrecija. Kazite mi sta mi preporucujete? Da li bih trebala da radim test, imala sam ne zasticen odnos 25 marta?
White Rose
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 30, 2012 1:51 pm

Post od White Rose »

Molim Vas za savet i pomoc. Imam policisticne jajnike, 25 januara sam imala menstruaciju, u februaru mi je 16-og izlazilo nesto tamno braon boje nekih 7-10 dana (ne znam da li je to bila menstruacija jer nije licilo na praavu menstr.). Nakon toga (predpostavljam kad mi je bila ovulacija) mi je izlazilo nesto svetlo braon. Evo danas je 30 mart a ja jos nisam dobila. Imam povremeno bol u levom jajniku (ostar bol) i pojacana mi je sekrecija. Kazite mi sta mi preporucujete? Da li bih trebala da radim test, imala sam ne zasticen odnos 25 marta?
Zli doktor
Aktivan član
Aktivan član

Post od Zli doktor »

White Rose napisao:Molim Vas za savet i pomoc. Imam policisticne jajnike, 25 januara sam imala menstruaciju, u februaru mi je 16-og izlazilo nesto tamno braon boje nekih 7-10 dana (ne znam da li je to bila menstruacija jer nije licilo na praavu menstr.). Nakon toga (predpostavljam kad mi je bila ovulacija) mi je izlazilo nesto svetlo braon. Evo danas je 30 mart a ja jos nisam dobila. Imam povremeno bol u levom jajniku (ostar bol) i pojacana mi je sekrecija. Kazite mi sta mi preporucujete? Da li bih trebala da radim test, imala sam ne zasticen odnos 25 marta?
Za početak uradite ultrazvuk... :wink:
Uzimate li kakvu terapiju za policistične jajnike?
Odgovori