Pitanje za Dr. Presetnik

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
Prust
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jan 21, 2005 12:41 pm

Pitanje za Dr. Presetnik

Post od Prust »

1 marta 2005 mi je u 10-toj nedelji uradjen abortus jer su pri biopsiji horionskih cupica nadjene celije trizomi 13.
Rekli su nam da sačekamo tri ciklusa do ponovnog pokušaja. Prosla su dva ciklusa, prvi malo duži, drugi normalan(7 dana).
Sada mi treci ciklus kasni. Vodili smo racuna-prekinut snosaj. Ali znam da to nije potpuno sigurno.
Ako sam u drugom stanju da li postoje sanse da trudnocu normalno iznesem s obzirom da nije proslo preporucenih 3 ciklusa pre trudnoće.
Pogotovu sto ću ponovo morati na biopsiju horionskih cupica.
Imam 34 godine i jako mi je stalo da zadrzim trudnoću ako je ima.
Hvala unapred za odgovor.
dr Presetnik
Saradnik
Pridružio se: Pet Jun 18, 2004 2:00 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od dr Presetnik »

Nakon intervencije na materici, bez obzira sta je bio uzrok , savetuju se pauza od 3 ciklusa. Ranije je bio stav da to vreme bude i 6 meseci , pa i duze, ali su sada stavovi da je dovoljno 3 ciklusa, da se hormonalno i fizicki organizam vrati u normalu. Prema tome nemojte se opterecivati sto nije proteklo dovoljno vremena , jer ako ste zatrudneli i pre tog vremena to znaci da ste se vratili u " normalu".
Odgovori