pitanje za Pedju Dj
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Dec 09, 2006 5:38 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
pitanje za Pedju Dj
ja sam u 6 nedelji i doktorka mi je rekla da kupim vagitorije povidon jod i uvin caj rekla je da imam blagu infekciju nista strasno ali neko mi kaze da to i nije tako dobro .Meni je uz isto u redu a osecam ponekad neke bolove u donjem delu stomaka.a sto se tice tih vagitorija iz upustva sam saznala da je to snazan antiseptik i dezinficijens i da su osetljive bakterije gram+ i gram-gljivice,virusi i protozoe niste ne razumem da li vi mozete da mi pomognete
-
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Jan 11, 2005 11:01 pm
Draga gđo Veselinović
Principijelno pre završenog formiranja organa tzv. organogeneze, a to je 12 nedelja treba izbegavati sve lekove!!!
Ako imate simptome vaginoze ili ti kolpitisa (svrab, otok, crvenilo, neprijatan miris) uzima se bris, detektuje uzročnik i birajući lekove za koje znamo da nisu štetni po bebu primeniti u terapiji! Ako češće mokrite dajte dve urinokulture, ali uzmite srednji mlaz urina za analizu, ukoliko se sumnja na mokraćnu infekciju.
Nemojte pre dijagnoze primeniti PovidonJ
Pozdrav i dobro zdravlje Dr Pedja
Principijelno pre završenog formiranja organa tzv. organogeneze, a to je 12 nedelja treba izbegavati sve lekove!!!
Ako imate simptome vaginoze ili ti kolpitisa (svrab, otok, crvenilo, neprijatan miris) uzima se bris, detektuje uzročnik i birajući lekove za koje znamo da nisu štetni po bebu primeniti u terapiji! Ako češće mokrite dajte dve urinokulture, ali uzmite srednji mlaz urina za analizu, ukoliko se sumnja na mokraćnu infekciju.
Nemojte pre dijagnoze primeniti PovidonJ
Pozdrav i dobro zdravlje Dr Pedja

-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Dec 09, 2006 5:38 pm
hvala puno na savetu ja sam radila analizu krvi i mokrace i posle toga sam dobila povidon a mene samo zanima da li je on stetan za bebu jer zasto bi mi neko svesno dao tako nesto ipak se trudim da verujem lekaru a onda mi neko kaze da to sto sam dobila nije dobro recite mi vi jer ja ne znam sta da radim izvinite ako vam dosadjujem molim vas da me razumete.Sve najbolje Pedja Dj