Pitanje za dr Pedju
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
Pitanje za dr Pedju
Postovani dr Pedja, molim vas ako mozete da mi odgovorite, naime imam problema sa alergijskim rinitisom i doktorka mi je predlozila terapiju 5 injekcija kortikosteroida i neke inhalacije sa oligomineralima. Ja neko vreme pokusavam da zatrudnim, pa me zanima da li je ova terapija stetna, posto sam cula da su kortikosteroidi i uopste lekovi za alergije jako stetni za trudnocu. Molim vas da mi odgovorite, jer bih uskoro trebala da kazem da li prihvatam tu terapiju ili ne. Uplasilo me je i to sto je rekla da te injekcije moram da primim do 9 ujutru obavezno da ne bi imalo stetnih efekata i da moram da joj kazem tacnu visinu i tezinu da bi mogla da mi tacno odredi koje injekcije da mi da. Meni to zvuci kao da je prilicno opasno i stetno, pa sam stvarno u frci. Hvala unapred!
-
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Jan 11, 2005 11:01 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Draga Bobo
Prvi put čujem da za alergiski rinitis daju tako jaku terapiju, obično je sasvim dovoljan recimo Presing, Bronal, Astemisan ili neki drugi antihistaminik?
Možda niste dobro opisali vaš problem?
Eventualno ako je moguće isključite uzrok alergije tzv. alergen grinje, kućna prašina.
Trudnoća može sačekati, dok ne rešite vaš problem sa alergijama.
Pozdrav Dr Peđa
Prvi put čujem da za alergiski rinitis daju tako jaku terapiju, obično je sasvim dovoljan recimo Presing, Bronal, Astemisan ili neki drugi antihistaminik?
Možda niste dobro opisali vaš problem?
Eventualno ako je moguće isključite uzrok alergije tzv. alergen grinje, kućna prašina.
Trudnoća može sačekati, dok ne rešite vaš problem sa alergijama.
Pozdrav Dr Peđa