Da li su ovi rezultati hormona normalni za 22-godisnjakinju..Radjeni su cetvrti dan ciklusa..U pitanju je moja rodjena sestra..
FSH 10,2 (0,3-12,0)
LH 7,9 (0,5-10.5)
PRL 25,4 (1,2-19,5)
Estradiol 21,5 (13,0-191,0)
Progesteron 0,1 (0,2-1,4)
TSH 2,57 (0,42-5,45)
insulin 5,8 (0,7-9.0)
Suk 4,1
pitanje za dr. Pedju
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Uto Okt 19, 2010 7:04 pm
Re: pitanje za dr. Pedju
Nisam doktor Pedja, ali ovi rezultati su OK.kristina1234 napisao:Da li su ovi rezultati hormona normalni za 22-godisnjakinju..Radjeni su cetvrti dan ciklusa..U pitanju je moja rodjena sestra..
FSH 10,2 (0,3-12,0)
LH 7,9 (0,5-10.5)
PRL 25,4 (1,2-19,5)
Estradiol 21,5 (13,0-191,0)
Progesteron 0,1 (0,2-1,4)
TSH 2,57 (0,42-5,45)
insulin 5,8 (0,7-9.0)
Suk 4,1
P.S.Zašto je sestra radila hormonski status?
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Mar 02, 2007 3:16 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kristina, fsh je povisen za njene godine. Na ovom forumu je dosta pisano o tome, ali na ovom linku su sistematizovane info o znacenju i visini fsh: http://kutak.forumotion.com/t576-povise ... ne-rezerve
Prolaktin je povisen (nezavisno od njenih godina) ali ce se on regulisati bromergonom/bromokriptinom. Pre toga bi trebalo da se odradi profil prolaktina- mozda je "lazno" povisen.
Zli doktoru, nemojte da nick govori o vama...
Ako je nesto u granicama referentnih vrednosti, bar kada je rec o polnim hormonima, ne znaci da je sve automatski OK.
Prolaktin je povisen (nezavisno od njenih godina) ali ce se on regulisati bromergonom/bromokriptinom. Pre toga bi trebalo da se odradi profil prolaktina- mozda je "lazno" povisen.
Zli doktoru, nemojte da nick govori o vama...

Ako je nesto u granicama referentnih vrednosti, bar kada je rec o polnim hormonima, ne znaci da je sve automatski OK.
-ja'75,
-2 rana spontana
-max fsh 15; MTHFR heterozigot; 46,xx,17ps+ (mozaicizam broja kopija p53 gena), sve ostalo OK
-1 prirodni ICSI (Jevremova), beta=0
-1 IUI (Ivanovici), no results
-1 stim. IVF (Ivanovici), beta=0
-2 rana spontana
-max fsh 15; MTHFR heterozigot; 46,xx,17ps+ (mozaicizam broja kopija p53 gena), sve ostalo OK
-
- Aktivan član
A sad malo ja... Ne lece se laboratorijski rezultati nego covek koji ima ili nema problem...nabla napisao:Kristina, fsh je povisen za njene godine. Na ovom forumu je dosta pisano o tome, ali na ovom linku su sistematizovane info o znacenju i visini fsh: http://kutak.forumotion.com/t576-povise ... ne-rezerve
Zli doktoru, nemojte da nick govori o vama...![]()

Ne cusmo nista o problemu... Toliko od mene ...

-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Mar 02, 2007 3:16 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Touche!
Polozili ste ispit! I zasluzili titulu od milosta- Doca!
Dobro dosli na ove strane i verujem da cete dostojno odmeniti nase drage ObGyn i PedjuDj!
Mada, ova prica oko fsh i dalje ostaje otvorena...

Polozili ste ispit! I zasluzili titulu od milosta- Doca!

Dobro dosli na ove strane i verujem da cete dostojno odmeniti nase drage ObGyn i PedjuDj!

-ja'75,
-2 rana spontana
-2 rana spontana
-
- Aktivan član
Stojim na raspolaganjunabla napisao:Touche!![]()
Polozili ste ispit! I zasluzili titulu od milosta- Doca!![]()

imam pitanje jer sam jako zabrinuta..naime,imala sam 3 spontana pobacaja-kod prvog prestala srcana radnja i doslo do spintanog prouzrokovanog time sto mi doktor u Belmedici pre trudnocr i za vreme trudnoce dao terapiju tritace i diunorm zbog pritiska/tako su mi rekli fa je najverovatnije razlog.drugi put uradila sve analize Torch i ostalo,ostala trudna i opey prestanak srcane radnje,uradila ponovo analize i nadjena listerija-u prvob analizi pre trudnoce nije je bilo...lecena i izlecena..treca trudnoca od pocetka krvarenje,prazan mesak i kiretaza..e sad,opet sam trudna..ponovo analize,sve je ok,alu nadjena mutacija zbog koje treba da primam fragmin ili fraxipan od pocetka trudnoce,pritisak regulisan metildopom..resavamo da nakon mog ciklusa koji je bio 23.jula radimo na bebi..i ja sam trudna..prva beta 165,druga 675,treca 4570..23.avgusta braonkasti iscedak,progesteron 3x1,progesteron depo 250 na 5 dana,pregnil 1500 na dva dana,fraxipan 0,3 u stomak ujutru i uvece..danas je 26.08.bila na uz..vidi se mesak,ali ne vidi plod..mali hematom za koji kaze da zbog njega imam taj braonkast iscedak,ali sam zabrinuta jer ne vidi plod..ciklus je bio 23.jula sad je 26.avgust.da li je to normalno?? molim za odgovor jer nakon predhodnog pakla i spontanih zaista sam uplasena i tuzna i pitam se dokle..unapred hvala
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Okt 29, 2010 6:30 pm
Nisam strucna,ali moguce je da se jos ne vidi plod,verovatno ce ti ponoviti uz.za 2 nedelje bar je kod mene bilo tako i naravno da je beba tu.Nemoj da brines pre vremena!!!
da,bila na Uz nakon nedelju dana i vifeo plod..sad opet cekam nedelju dana pa opet kontrola zbog srcane radnje..inace,i pored sve terapije,utrogestona i progesterona na peti dan i pregnila svaki drugi dan i fraxipana 0,3 dva puta dnevno zbog mutacije na genu imam stalno prisutan braon iscedak i to me brine..mirujem,setam samo pi kuci ali isto je.jedan dan stane,pa dva-tri dana,pa tako ukrug