Pitanje za Dr Pedju
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jan 18, 2007 9:38 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Pitanje za Dr Pedju
Menstruacije su mi na 35.36.37.38 dana.Prvo mi 3 dana ide nesto braonkasto pa tek onda krene menstruacija.Inace su mi problematicne prethodnih 10 meseci...muka,povracanje.Radila sam hormone 3. dan ciklusa i svi su u redu osim estradiola koji je 40,a referentne vrednosti su od 50-240,i prolaktina koji je 982,a referentne vrednosti su do 800.da li mozete da mi kazetei vase misljenje o ovome.Hvala!
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jan 18, 2007 9:38 pm
Godine starosti:23,student
Nikada nisam bila trudna.
Problem:ciklusi su mi na vise od 35 dana,muka mi je i povraca mi se i to je izrazenije ujutru i to pre ciklusa,u toku i par dana posle.Imam policisticne jajnike i 3. dana menstruacije je radjen hormonski status FSH-6.8,LH-6.1,PROLAKTIN-982,PROGESTERON-2.2,TESTOSTERON-0.6,ESTRADIOL-40.
Sto se tice ostalih laboratorijskih nalaza u redu su svi.Od lekova sam pila jedino one za zeludac-ranisan i klometol i nisu mi pomogli.
Nikada nisam bila trudna.
Problem:ciklusi su mi na vise od 35 dana,muka mi je i povraca mi se i to je izrazenije ujutru i to pre ciklusa,u toku i par dana posle.Imam policisticne jajnike i 3. dana menstruacije je radjen hormonski status FSH-6.8,LH-6.1,PROLAKTIN-982,PROGESTERON-2.2,TESTOSTERON-0.6,ESTRADIOL-40.
Sto se tice ostalih laboratorijskih nalaza u redu su svi.Od lekova sam pila jedino one za zeludac-ranisan i klometol i nisu mi pomogli.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Jan 11, 2005 11:01 pm
Kod vas se radi o klasičnom tzv. PMS-u tj. premenstrualnom sindromu jednom rečju ništa ozbiljno.
Prolaktin je hormon emocija, jeste li preosetljivi?
Obično se preporučuje pred ciklus neki od NSAR lekova npr. Brufen, Diklofen itd. možete koristiti čepiče da bi poštedeli želudac.
Što se tiče tegoba od strane želuca, morate konsultovati gastroenterologa.
Pozdrav Dr PeđaDj
Prolaktin je hormon emocija, jeste li preosetljivi?
Obično se preporučuje pred ciklus neki od NSAR lekova npr. Brufen, Diklofen itd. možete koristiti čepiče da bi poštedeli želudac.
Što se tiče tegoba od strane želuca, morate konsultovati gastroenterologa.
Pozdrav Dr PeđaDj