PITANJE ZA DR PEDJAdj

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
Marija M.
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jul 10, 2007 7:39 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

PITANJE ZA DR PEDJAdj

Post od Marija M. »

Posto ste mi jedino vi od lekara odgovorili i donekle utesili.zanima me jos i da li je normalno da imam uzasno jake bolove tokom ciklusa sada posle miseta i kiretaze.Inace sam i ranije uvek imala bolne cikluse ali je ovo sada nepodnosljivo.pijem brufen,ali on samo malo ublazi bol.Inace ciklus mi se vratio tacno 30 dana nakon intervencije.Danas je drugi dan i imam uzasne bolove,moj lekar kaze da je to normalno.I zanima me da li smem da koristim terapiju (hemomicin,visiren,ciprocinal) tokom ciklusa?A imam i veliku ranu,preko cele materice,za to su mi dali poliginax.Da li ce to pomoci u saniranju ili cu morati laserom da je uklonim,i koliko je sigurno da ce laser u potpunosti ukloniti ranu,za koju kazu da nije rizicna,jer sa radila sve neophodne preglede.I da li smemo da imamo odnose dok traje terapija ureaplazme i E-coli?I da li da uradim briseve nakon mesec dana terapije ili da sacekam malo?Imam toliko pitanja da verovatno ne bi satala ovde.Ali kao sto rekoh veoma brinem o svom zdravlju i jako zelim da imam bebu.Inace imam 23 god.zavrsila sam fizicko vaspitanje.Bavim se fitnesom 4 godine,i hranim se zdravo.Ciklusi su mi oduvek bili redovni na 28 dana,i nikada nisam imala niakvih zdravstvenih problema.(Kazu da trazite sve podatke)Pozdrav,i hvala puno :)
PedjaDj
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jan 11, 2005 11:01 pm

Post od PedjaDj »

Draga Marija
Da bi terapija protiv bolnih menstruacija bila efikasnija treba je započeti neki dan ranije, a ne kada počne da boli.
Ne znam zašto biste pili antibiotike bez dijagnoze?
Tzv. "rana" nemože biti preko cele materice već samo ektopija na grliću materice koju (već sam pisao o tome) ima većina devojaka u generativnom periodu, nema potreba za nikakvim Laserom i njenim spaljivanjem!
Vi sa svojih 23 godine imate svo vreme ovoga sveta!
Kuda žurite, budite opušteni!!!

Pozdrav DrPeđaDj
Marija M.
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od Marija M. »

Hvala,vam.Pa ja stvarno ne znam sta da kazem na sve to.Doktorka kod koje sam bila u ambulanti mi je sve to rekla,i slala me dva puta na kolposkopiju.Cak mi je i rekla da ako ne saniram na vreme tu ranu kasnije moze da dodje do ozbiljnih komplikacija.A opet moj lekar iz fronta mi je rekao da ne brinem,kome da verujem.A ja sada imam i problem sa uraplazmom i E-coli,pod terapijom sam,pijem visiren a potom cu preci na hemomicin.A ja samo zelim da sve bude u redu kako bih sledecu trudnocu iznela do kraja.Hvala vam puno :D
Marija M.
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od Marija M. »

Znam da sam vec dosadna sa pitanjima,ali procitala sam negde da imate veoma dugo iskustvo,pa s tim imam vise poverenja u vase iskaze.ako biste jos samo mogli da mi pojasnite i ostalo sto sam vas pitala u gore navedenom tekstu.Ja vec peti dan ciklusa imam bolove i veoma obilna krvarenja,inace mi ciklusi nikada nisu trajali duze od 4 dana.I koliko optimalno traje terapija ureaplazme?Meni su rekli da obavim kontrolu nakon mesec dana.A moj muz ne zeli da koristi antibiotike,pa me zanima ako ja saniram ureaplazmu sada,kolike su sanse da se vrati,posto mi nemamo odnose duze vreme zbog moje terapije?I da li postoji mogucnost da je kod njega negativna ureaplazma?Hvala vam puno na razumevanju,i nemojte puno da se nervirate oko kojekakvih komentara,stres lose utice na lepotu i zdravlje :D :wink:
OljaA
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jan 31, 2007 11:48 pm

Post od OljaA »

Da pokušam da odgovorim dok se ne pojavi neko stručan, mada da ponovo naglasim, nisam lekar!
Kako ne želi da koristi antibiotike?
I ne treba da ih uzme na svoju ruku ali mora da proveri da li on ima ureaplazmu i E-coli i ako ima u isto vreme da se lečite!
Šta ti vredi da je ti izlečiš ako će on da ti je posle prenese!

A to za oblne cikluse, iskreno da ti kažem ja mislim da to može i brufen da ti napravi!
Brufen kao i ostali analgetici šire krvne sudove, zato i dolazi do smanjenja bolova.
Ja to baš naročito izbegavam da pijem kad dobijem ciklus!
Nikad ne pijem analgetike, samo se dobro utoplim(naročito zimi ali i leti),čarape, stomak nikako go i nikada nisam imala naročito bolne cikluse da bih morala da pijem.
Ali može da ti se desi da ti je to sad odgovor organizma na spontani i kiretažu.
Ja kiretažu nikada nisam imala ali jesam i porođaj i nakon njega pobačaj (tada sam krvarila više od 15 dana, nekad više nekad manje).

Polako opusti se mlada si, imaćeš ti i jednu i više bebica ako ih želiš.
Ja imam 20,5 godina i želim ih bar još 3!!!

Znam kako se osećaš, i meni je bilo teško da zbrojim 2+2 nakon pobačaja i ne mogu da verujem kad vidim ciganka pored nje dva mala a ona trudna 7 mesec, a nije okupana...i ona je mogla lagano da iznosi svoje trudnoće a ja koja sam pazila na sebe, higijenu, ishranu - pobačaj a toliko sam želela da moja Ana dobije batu ili seku!

Ali polako, sestro, mlade smo, tek ćemo mi da rađamo i nerviramo se oko dece kad neće da nas slušaju!!!
Slika
Marija M.
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od Marija M. »

Draga Olja,hvala ti na razumevanju i recima utehe.Moji bolni ciklusi nisu rezultat terapije,uzasno bolne su od prvog dana prvog ciklusa,samo sto nikada nisu trajale duze od 4 dana,a sada je vec postalo nepodnosljivo,7 dana obimnog krvarenja,od toga prva 4 dana uzasnih bolova.Posetila sam lekara kaze da je normalno posle kiretaze.a i ja se zapitam isto kada vidim te ljude koji nemaju nikakve uslove za zivot,i koji su puni koje kakvih zaraza,a imaju copor dece.A ja koja vodim izuzetno zdrav zivot i veoma brinem o svom zdravlju,i pritom imam sve sto pozelim,nisam mogla da izdrzim trudnocu.Ali nije kraj sveta,uskoro cu pokusati ponovo.A muza sam ubedila da pije terapiju,tako da se nadam da ce sve biti u redu.A najvise me brine to sto ne znam odakle mi sve to,kada sam u vezi vec 5 godina?Pozdrav za tebe :D
Majmunche
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Mar 14, 2007 7:46 pm

Post od Majmunche »

Marija, potrazi malo o ureaplazmi, mislim da je ona jedna od onih "dosadnih", t.j. moze da se pritaji i onda vrati i ima je i do 70% zena po nekim procenama. Tako da moze da bude da ste je ti ili muz imali, pa se pritajila pa ponovo povampirila. U svakom slucaju moze da dovede do pobacaja i zato je se treba otarasiti pre sledec pokusaja. Srecno!
Marija M.
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od Marija M. »

Nadam se da cu je se resiti,sada sam na nekoj terapiji,a uspela sam i muza da nagovorim na isto,imam kontrolu krajem avgusta,pa se nadam da ce sve biti u redu,a mene samo interesuje posle koliko vremena moze da se vrati,posto naredna tri meseca ne bih smela da zatrudnim tako su mi rekli lekari,ali ja cu se strpeti jos koji mesec vise(bar do nove godine :D
Majmunche
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Mar 14, 2007 7:46 pm

Post od Majmunche »

Evo da ti odgovorim i na ovoj temi. Muzu i meni se nije vratila. (Za sada) Ali cemo sigurno uraditi testove na sve to (sve STDs ureaplazmu, mikoplazmu, bla bla) pre planiranja trudnoce jer se nikad ne zna. A moje dve drugarice koje su je imale, jednoj se vratila posle par godina (odnosno, tad je saznala, mozda se vratila i ranije) a jednoj je jako puno trebalo da je se otarasi ali se posle nije vracala. Ja zato svakoh 6 meseci kad radim gin. pregled uradim i te testove za svaki slucaj. Preporucila bih i tebi da to uradis, sta god ti rekli lekari, da ti budes mirna.
Marija M.
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od Marija M. »

Gdj-o mamunche mnogo mi znace ovi podaci,sad bar konacno znam da imam sanse da se otarasim ureaplasme i da cu moci mirno da planiram narednu trudnocu.A sto se tice pregleda i analiza redovno obavljam sve,jer zaista mi je stalo do mog zdravlja.Pozdrav i hvala :D :P
PedjaDj
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jan 11, 2005 11:01 pm

Post od PedjaDj »

Draga Marija M

Što se tiče genitalne mycoplasme: podvrste M.hominis i Ureaplasme izolovane su iz vagine kod više od 70% zdravih trudnih žena!
Njihova eliminacija davanjem antibiotika ne poboljšava ishod tudnoće. Skrining za Mycoplasmu i Ureaplasmu se ne preporučuje za tipične pacijentkinje sa podatkom o ponavljanim pobačajima.
Šta to znači, već sam pisao o tome. Ureplasma ima uticaja samo kod osoba sa izmenjenim imunitetom AIDS (HIV), osoba sa transplantiranim organima kod kojih se daje imunosupresivna terapija kao i kod infekcija prevremeno rođene dece.
Na zdrave osobe mycoplasme nemaju uticaja i predstavljaju tzv. saprofitnu floru.

Pozdrav DrPeđaDj
Marija M.
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od Marija M. »

Dr Pedja hvala vam puno,kao i na vasim predhodnim odgovorima,jedino ste mi vi objasnili lepo i jasno.vi ste pravi lekar,jos jednom puno hvala.Pozdrav :wink: :D
Odgovori