Pitanje za obgyn-visok FSH

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
natta
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Sep 20, 2006 3:06 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Pitanje za obgyn-visok FSH

Post od natta »

Hvala svima na odgovorima!
Da se predstavim
Imam 35 godina. godine se borim sa sterilitetom. Jedna vanmatericna pre skoro 3 god.-uzrok priraslice od perforiranog slepog creva u 7 razredu. Odstranjen mi je levi jajovod. Posle operacije doktorka mi je rekla da nemamo problem posto mi je odstranila priraslice koje sam imala u stomaku, da ne bacam pare na analize nego da se opustimo i pravimo decu. Pošto 1 god. nismo imali rezultata krenuli smo na ispitivanja. HSG-prohodan desni jajovod, ima priraslica. Laporoskopija+histeroskopija u oktobru prošle godine. Nalaz>priraslice svuda po stomaku, pogotovo na desnoj strani ispod jajnika i jajovoda. Jajovod propustio tecnost ali oskudno. Jajnici ok i materica takođe. Doktorka mi predlaze vantelesnu kao jedini način da zatrudnim zbog mnogobrojnih priraslica. Kad sam pocela da spremam razne analize i dokum. za vantelesnu napale me bakterije>e.coli... +hlamidija. Pošto moj muž nije imao ništa u brisu uretre koji je ponovio vise puta, moja doktorka je posumnjala u laboratoriju i preporucila mi da promenim istu, tako da nemam hlamidiju (sumnjam da sam je i imala) nego samo E.coli. Hormon FSH mi je varirao 3 meseca 13,5, 14,5 Uml i 11,5.Sa 11,5 je rekla da može da se radi VTO. Imam redovne menstruacije, bez bolova. Kad mi je skrenula na FSH i rekla da se to teško popravlja samo sto nisam siznula. dr. mi savetovala da ne radimo vantelesnu sad nego na jesen kad svi budu tu (besplatni pr. Visegradska). Nacula sam i da nemaju sad biologa. Resi;a sam da je poslusam a u međuvremenu opet zaradila e.coli. tako da mi je preko potreban odmor od svega dobro dosao. Pijem Tesiceve cajeve 20 dana - da probam nešto prirodno dok cekam jesen. Najviše me plasi visok FSH. Sta mi savetujete> da pijem antibebi do jeseni ili da i dalje nastavim sa prirodnim preparatima pa sta mi Bog da?!
Pozdrav!
Odgovori