Pitanje za obgyn- sta dalje?

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
Vishnja
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Dec 23, 2005 11:02 pm

Pitanje za obgyn- sta dalje?

Post od Vishnja »

Postovana,

Imam 36 godina, dve uredne trudnoce sa lakim prodjajima i dvoje zdrave dece. Proslog leta imala sam blighted ovum i nakon toga kiretazu. Dva meseca nakon toga izuzetno jako krvarenje koje je zaustavljeno preparatom Primolut nor 5. Ciklusi su mi u poslednjih godinu dana (jos od pre trece, neuspele trudnoce) nesto skraceni (24-5 dana) sa prethodnim slabim, smedjim krvarenjem u trajanju od par dana.
Poslednju urednu menstruaciju imala sam 27. 02., a potom i sedmodnevno krvarenje od 22-29. 03. tokom kojeg sam imala sve znake rane trudnoce i pozitivan grav test. Na sugestiju ginekologa uradjen je bHCG iz krvi i rezultat je bio 115, a nakon tri dana 70. Na danasnjoj uz kontroli konstatovan je prosiren kavum uterusa sa pocetnim menstrualnim krvarenjem, adnexa bo, cavum duglasi prazan.
Misljenje moje dr je da je ovo bila tzv. biohemijska trudnoca za koju se nada da ce "otici"sa krvarenjem koje je pocelo danas.
Izuzetno strahujem od eventualne intervencije i nadam se da ce se priroda pobrinuti da se ovo zavrsi. Molim vas za misljenje. Da li predlazete neke dodatne analize kada se situacija sredi, s obzirom da planiramo jos jednu bebu? Unapred hvala.
Vishnja
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Dec 23, 2005 11:02 pm

Post od Vishnja »

Podizem temu u nadi da ce se dr obgyn javiti.
Odgovori