Postovana Obgyn,
u sestoj nedelji trudnoce imala sam tri dana temperaturu:
prvi dan je islo do 37,4, tokom noci se popela na 37,9
drugi dan je u jednom trunutku dostigla 38,3, posle tusiranja spada na ispod 38
treceg dana je isla do 37,5 da bi uvece spala ispod 37
Do pojave temperature mene je po malo bolelo grlo, pa mi je ginekolog savetovao da uradim bris grla - bio je sterilan. Sa pojavom temperature mene grlo prestaje da boli, nisam nesto kasljala, "samo" me je glava jako bolela - i to jace sa svakim porastom temperature.
To je, inace, najvisa temperatura koju sam ja ikad imala, nisam sklona visokim temperaturama, sa 37°C se vec uveliko osecam bolesnom, pa me je onih 38,3°C maksimalno iscrpelo: posle toga sam jos 3 dana lezala, jer nisam imala snage ni za sta vise.
Do sada: O abortusa, O porodjaja, imam 27 godina, nisam patila od bilo kakvih oboljenja
Da li je to moje stanje moglo i u kolikoj meri da naskodi plodu (ako pretpostavimo da je bio virus)? (Inace sam vakcinisana protiv gripa pocetkom zime.)
Da li Vi u taknim situacijama preporucujete kiretazu?
U velikoj sam dilemi i panici s obzirom da mi je jedan ginekolog posavetovao da prekinem trudnocu, a drugi, koji inace vazi za velikog strucnjaka u Narodnom Frontu, smatra da to nisu razlozi za abortus, plod je na ultrazvuku sasvim dobro, dao mi je da uradim BETA-HCG sad i za nedelju dana, pa da se vide vrednosti.
Bila bih Vam veoma zahvalna kada biste nasli vremena za odgovor...
pitanje za Obgyn - 38,3°C u sestoj nedelji trudnoce
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Feb 13, 2007 3:03 pm
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sre Jan 31, 2007 11:48 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Ma kakav prekid!!!
Ako je beba to preživela i ostala (nisi imala spontani) znači da joj ništa ne fali.
Opasno bi bilo da si imala rubeolu...ali prehladu i 38,3 nije ništa.
Ja sam isto imala temperaturu u dosta ranoj trudnoći i brinulo me samo to da ne moram da pijem sredstva protiv temperature pošto treba da se izbegavaju.
Dosta limunada, vitamin C, Materna, med...
Kakav li je to lekar koji savetuje abortus zbog prehlade, takvima treba dati otkaz!!!
I to ti je prva trudnoća, i da odeš na abortus postoji mogućnost da više ne zatrudniš (mala ali postoji)!
Ako je beba to preživela i ostala (nisi imala spontani) znači da joj ništa ne fali.
Opasno bi bilo da si imala rubeolu...ali prehladu i 38,3 nije ništa.
Ja sam isto imala temperaturu u dosta ranoj trudnoći i brinulo me samo to da ne moram da pijem sredstva protiv temperature pošto treba da se izbegavaju.
Dosta limunada, vitamin C, Materna, med...
Kakav li je to lekar koji savetuje abortus zbog prehlade, takvima treba dati otkaz!!!
I to ti je prva trudnoća, i da odeš na abortus postoji mogućnost da više ne zatrudniš (mala ali postoji)!
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Feb 13, 2007 3:03 pm
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Okt 30, 2006 6:30 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Strasno, strasno, kako se kod nas zivot olako shvata! Pa ko ti je to savetovao abortus, treba mu objaviti ime u novinama! Meni su u Americi spontanog pobacaja maltene izjavljivali saucesce, koliko se vrednuje novi zivot, a kod nas je abortus regularna vrsta kontracepcije.
U drugoj (uspesnoj) trudnoci sam imala jaku prehladu i temperaturu 38,5. Nista samo sam odlezala i cekala da prodje. Naravno da sam brinula za bebu, ali sam citala i mnogi su mi rekli da bebi to ne skodi.
Nista ne brini i samo napred!
U drugoj (uspesnoj) trudnoci sam imala jaku prehladu i temperaturu 38,5. Nista samo sam odlezala i cekala da prodje. Naravno da sam brinula za bebu, ali sam citala i mnogi su mi rekli da bebi to ne skodi.
Nista ne brini i samo napred!