pitanje za ObGyn pomozite!!!!

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
jacky
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jan 11, 2009 8:21 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

pitanje za ObGyn pomozite!!!!

Post od jacky »

imam 32 godine ostala sam u drugom stanju 01.02.2008. godine inace to je datum posljednje menstruacije. u 20 nedjelji trudnoce dobila sam krvarenje kojom prilikom sam hospitalizovana sa Dg. AB IMMINENS "da napomenem to mi je bila prva trudnoca i nisam imala nikakvih ni abortusa ni nekih komplikacija tj. ostala sam trudna a nisam ni znala do 10.nedjelje trudnoce kad je ljekar ustanovio. " u bolnici sam lezala 12 dana kojom prilikom je ustanovljeno na osnovu krvne slike i urina da imam povisen broj leukocita i to nesto vise 10.000 ukljucili su mi terapiju antibiotika intravenozno pa sa zavrsenom terapijom leukociti su se popeli na 14000 pustena sam kuci sa Dg leukocitoze i kucnog lijecenja 8 dana pembritin oralno .ponovo nalaz krvi i leukociti skoro 13000 nalazi urina su bili uredu ,pritisak stabilan nikad promjenjen najnormalni. u 6 mjesecu sam dobila stomacnu infekciju i th. encefurila kojeg sam pila 2 dana doktor je rekao da nosim jako nisko i da vise vremena provodim lezeci . poslije toga sve se smirilo medjutim na kontroli 01.09. pogledali su me na UZ i ljekar je rekao da je sve ok da se beba razvija normalno da ima dovoljno plodove vode. u tom momentu ja sam se pozalila da jako cesto idem na wc pa tako da nekad nemogu ni zadrzati mokracu . on je objasnio da je to zbog toga sto mi beba lezi na mjehuru... sad znam da je vec tad isticala plodova voda a ljekar je preporucio da uradim nalaze urina a ja sam uradila i krvi rekao je da se javim za 7 dana sa nalazima . oni su bili za tri dana gotovi br.leukocita 19.000 vec tad sam vidjela da nesto nije kako treba . javila sam se lijecniku na zakazan termin al bilo je kasno moja beba je bila mrtva. uradena je obdukcija gdje nema genetskih anomalija a razlog uginuca je :DIFUZNA GNOJNA INFEKCIJA PLODOVIH OVOJA SA PRERANOM RUPTUROM I OTICANJEM PLODNE VODE .Dg:CHORIOAMNIONITIS PURULENTA DIFFUSA te dr. patoloske promjene HAEMORRAGIA CEREBRI SUBEPENDIMALIS FOCALIS. M eni nista od ovog nije jasno pa mi molim Vas objasnite i Vase misljenje sta bi od nalaza trebala uraditi . Posto je porod bio 09.09.2008 ljekari mi savjetuju da sad ponovo zanesem al ja se jednostavno nemogu upustiti u novu trudnocu. kao nema potrebe za bilo kakvim nalazima kad je sve ok :evil: unaprijed zahvalna
jacky
Novi član
Novi član

Post od jacky »

iskreno se nadam da ce mi vec neko strucan odgovoriti
Gala06
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Sep 02, 2008 11:59 pm

Post od Gala06 »

Ovde su strucni jedino dr.Obgyn i dr.Pedj ali retko svracaju na forum zbog nedostatka slobodnog vremena!
Ali imas hrvatski sajt gde dr. Erden Radoncic odgovara na pitanja u roku od nekoliko dana , pa ako hoces tamo da pokusas!

http://www.zdravljeizivot.com/forum/index.php
jacky
Novi član
Novi član

Post od jacky »

hvala ti velika u svakom slucaju
obgyn
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Feb 28, 2005 1:56 pm

Post od obgyn »

Draga Jacky,

Zao mi je sto ste izgubili Vasu bebu, ali moram reci da se nije mogla nista uraditi da se ona spasi ! Dijagnoza koja je dovela do gubitka bebe jeste PPROM ( prijevremeno predporodjajno prsnuce plodovih ovoja). Desava se u oko 3% svih trudnoca prije 34-te nedjelje. Ovisno o trimestru trudnoce u kojima se desi management je drugaciji. U vasem slucaju u 20.nedjelji beba ne moze da prezivi izvan materice sto znaci da je trudnoce nespojiva sa zivotom.

Leukocitoza ne postoji kao dijagnoza...ne vidim zasto ste primali antiotike kad vam je nivo leukocita bio 10.000 jer nivo leukocita normalno raste u trudnoci i to do 15,000. Ti antiobitici nisu imali nikakvog klinickog razloga osim da se nesto da...

Ako autopsija nije pokazala nikakve fetalne anomalije, onda nema razloga da se plasite slijdece trudnoce, iako cete sigurno biti zabrinutiji nego prosjecan trudnica. Ovo povecava rizik za PPROM u slijedecoj trudnoci na mozda 10%, ali vi jos uvijek imate 90% sansu da imate normalnu trudnocu i zdravu bebu.

Ja bih ovo nazvala losom srecom....odmorite se, podignite glavu i idite naprijed u zivot, i prema zivotu. Srecno.
Pozdrav,
ObGyn
jacky
Novi član
Novi član

Post od jacky »

Ali smrt bebe se desila u 31.GN sto znamo svi da mnoga djeca rodjena u 7. mjesecu trudnoce prezive. i ako nije problem da li smatrate da je potrebno uraditi jos neke nalaze osim papa brisa!!! HVALA
obgyn
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Feb 28, 2005 1:56 pm

Post od obgyn »

Zao mi je ali ja nisam dodavala dane trudnoce poslije tih 20 nedjelja...dakle izgleda da se PPROM desio ranije, ali nije bio dijagnostikovan i doslo je do horioamnionitisa, i beba ja umrla zbog infekcije ( najvjerovatnije).Hm...u pravu ste mnoge bebe prezive u 31 nedjelji, ali ako se majka primi u bolnicu i observira svaki dan. Ocigledno je da ste vi bili kuci i vodili normalan zivot....a kako biste Vi znali.

Ne mislim da treba da radite nikakve druge pretrage osim ovog sto je do sada uradjeno, mislim vi mozete da radite sve moguce testove, ali to nece nista promijeniti u vodjenju Vase slijedece trudnoce, koja ce nadam se biti bez komplikacija.
Pozdrav,
ObGyn
jacky
Novi član
Novi član

Post od jacky »

hvala na odgovorima i vjecno cu Vam biti zahvalna
Odgovori