Pitanje za ObGyn, u 17. nedelji beba je ukočenih nogu i ruku

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
ivanapopovic24
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Apr 16, 2012 8:51 am

Pitanje za ObGyn, u 17. nedelji beba je ukočenih nogu i ruku

Post od ivanapopovic24 »

U 17. nedelji trudnoće moja beba je na ultrazvuku celih 10 minuta bila ukočenih ručica i nožica, savijenih u laktovima i kolenima i usprkos pomeranju ultrazvučne sonde nije ih nimalo pomerila, niti je raširila dlanove i pokazala prstiće. Danas sam upravo bila na pregledu i ultrazvuku i doktorica mi je sve to pokazala i zvučala je zabrinuto. Iako sam u 12. nedelji odradila genetsko testiranje i rezultati su potpuno u redu, sada me opet šalje na drugi genetski test koji se inače radi u 20. nedelji. Da li ima razloga da se brinem, i da li ukočenost jednostavno znači da je beba bila umorna i možda probuđena iz sna, ili to ukazuje na neke ozbiljnije smetnje u razvoju sa većim posledicama, ili je povezano sa nekim sindromom? Otkucaji srca su pravilni i ritmični, beba ima normalnu veličinu i proporcionalno je razvijena, još pre mesec dana je ustanovljeno da je mogla da guta, a danas smo opazile i da može da štuca.
Molim dr ObGyn da obrati pažnju na moj mail jer smo oboje jako zabrinuti, i da nam da iskreno obrazloženje, čak iako ima razloga za brigu mi želimo znati istinu, s čim je povezana ta ukočenost?
Odgovori