pitanje za obgyn HITNOOOOOOOOOOOOOOOO!!!!!

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
jedina
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jul 10, 2006 12:26 pm

pitanje za obgyn HITNOOOOOOOOOOOOOOOO!!!!!

Post od jedina »

OBGYN MNOGO SAM ZABRINUTA!!!!MENSTRUACIJU DOBIJAM NA 25,26,27 DANA KAKO KAD!!!I UGLAVNOM JE OBILNA DOSTA I TRAJE 7 DANA!!SADA SAM DOBILA NA 23 DAN 2 DANA MI JE BILA OBILNIJA TRECI DAN DANAS MI JE OSKUDNIJA,TAMNO CRVENA ALI AOSKUDNIJA!!!!ZNAM DA AKO POSTOJI MOGUCNOST DA SI TRUDAN DA SE MANJA MENSTRUACIJA POJAVI NA 21DAN!!SPAVALA SAM SA DECKOM 9DAN OD POCETKA MENSTRUACIJE,ZNAM DA SAM IZA IMALA BAR 1 NEPLODAN DAN ALI CUVALI SMO SE,EJAKULIRAO JE VAN MENE!!PRE NJEGA DUGO NISAM IMALA ODNOSE I NIKAD NISAM DOBILA OVAKO RANIJE NITI MI JE BILA MALO OSKUDNIJA OD RANIJE!!!NE ZNAM STA DA MISLIM DAL JE MOGUCE DA SAM TRUDNA??SAMA SEBE TESIM DA TO NIJE MOGUCE ALI OPET SAM U PANICI,NE ZNAM NI SAMA STA DA MISLIM VISE,MOLIM TE AKO MOZES DA MI DAS TVOJE MISLJENJE MNOGO BI MI ZNACILO,UNAPRED SAM TI ZAHVALNA!!!O CEMU JE REC?
maslacak
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Okt 23, 2006 10:43 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od maslacak »

Ako vam je vec stalo da se zastitis,zasto ne koristite kondom!?Nemoj da se ljutis,ali stvarno je smesno to"ejakulirao je van mene".A da bi bila sigurna da li se nasto desilo ili ne ,uradi beta HCG iz krvi.
Srecno i drugi put malo vise odgovornosti prema sebi
Korisnikov avatar
Blonde
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Apr 18, 2005 1:47 am

Post od Blonde »

Rec je izgleda o tome da si se uplasila i od silne zelje da nisi trudna dobila si ranije! Mislim da to nije nista strasno. Da bi bila sigurna uradi kucni test na trudnocu ili Beta HCG iz krvi koji je najpouzdaniji! Ne mozes imati bar jedan neplodan dan vec samo jedan plodan u jednom ciklusu! Kad si vec krenula u sexualne odnose onda se i raspitaj o metodama kontracepije, prekinut snosaj spada u jedan od najnepouzdanijih metoda! Isto tako moras znati kako zensko telo funkcionise tj. kad nastaje ovulacije (dan kad si najplodnija)... Postoje i razne sexualno prenosive bolesti o kojima bih isto trebala nesto znati! Shvatam tvoju mladost ali iz neupucenosti mogu nastati razne posledice npr. nezeljeno zacece ili neplodnost.
Predpostavljam da si jako mlada i u tvom uzrastu mislim da bi kondom bio najbolje resenje. Uvek imaj bar jedan kod sebe, nije to nista sramota vec znak da vodis racuna o sebi i svom zdravlju a takodje stitis i partnera!
Ako nesto zatreba, javi se!
SlikaSlika
Slika
Making the decision to have a child is wonderous! It is to decide forever to have your heart go walking around outside your body!
http://www.*/forum/
jedina
Novi član
Novi član

Post od jedina »

BLONDY MNOGO SAM TI ZAHVALNA NA ODGOVORU,MASLACAK NISAM MALA IMAM 23 GOD I SA DECKOM SE NA TAJ NACIN CUVAM VEC5,5GODINA,ZBOG RANICE NA GRLICU TESTIRALA SAM SE NA SVE MOGUCE I CISTA SAM KAO I MOJ DECKO TAKO DA NEMA POTREBE,REDOVNO ODLAZIM KOD GINEKOLOGA I PO TOM PITANJU SAM SAVESNA DOSTA, POZNAJEM SEBE NAJBOLJE ZA RAZLIKU OD DRUGIH!!ZATO SAM SE I USPANICILA JER MI SE OVO DESAVA PRVI PUT A DOSTA MI JE STRESAN PERIOD BIO!!GLEDALA SAM NA NETU O LAZNIM MENSTRUACIJAMA PA MI SVASTA PALO NA PAMET,SACEKACU DA MI OVO PRODJE PA CU RADITI TEST!!!BLONDY REKLA SAM 1 NEPLODAN DAN JER KONTAM DA PO NEKOM PRAVILU ZA VREME MENSTR.SU NARAVNO PO LOGICI NEPLODNI DANI I OD POCETKA CIKLUSA POSTOJI PROSTOR OA 10 NEPLODNIH DANA, SA OBZIROM DA IMAM 7 DANA VEROVATNO OSTAJU 3 DANA NEPLODNA IZA MENE A TEK ONDA SLEDE PLODNI,ZA PLODNE DANE NE ZNAM TACNO KOLKO IH IMAMA ZNAM DA SU NA SREDINI CIKLUSA I ZNAM DA TO NIJE OSLONAC STO SE TICE CUVANJA JER SPERMATOZOIDI ZIVE 2-3 DANA U NAMA AL JA SE NE CUVAM NA TAJ NACIN,REKLA SAM VEC KAKO I NISAM NASLA BOLJI NACIN DA SE IZRAZIM,ZBUNILO ME STO SAM DOBILA RANIJE I TO NA 23 DAN I STO MI J EMENSTRUACIJA MALO OSKUDNIJA U ODNOSU NA PRETHODNU!!!BLONDI PUNOOOOO HVALAAA DIVNA SI,I ISKRENO IMAM STRAH DA UZMEM TEST,NIKAD JOS NISAM BILA U OVOJ SITUACIJI!!!
Korisnikov avatar
Blonde
Aktivan član
Aktivan član

Post od Blonde »

Plodan dan je samo jedan jer jajna celija zivi 24 sata! Zbog mogucnosti prezivljavanja spermatozoida kaze se 3 dana a zbog razlicitosti duzine ciklusa... kaze se da je 7 dana plodno sto je globalni podatak, nijedna zena nije plodna 7 dana vec je moguce da je u okviru tih 7 dana plodan dan. Na osnovu svojih ciklusa mozes tacno za sebe izracunati kad su ti plodni dani! Odakle ti ta ranica na grlicu? Znas li sta to prouzrokuje i kakve su posledice...i da li to lecis? Najcesce se javlja od povecanog vaginalnog sekreta koji se ne leci duze vreme. Pojacan vag. sekret ako ne moze da se nadje neka gljivica a on ipak postoji onda je indikacija na pojavu hlamidije, ureaplasme ili mykoplazme. Ako si sexualno aktivna trebala bi da se prekontrolises na te bakterije koje nisu bezazlene ako se dugo ne lece. Ne zelim da te plasim vec zelim samo da te podstaknem da se edukujes na ovu temu.
O ovim bakterijama i jos o necemu mozes procitati gde hoces na internetu ali i kod nas na forumu http://*/index.php
Nema sta da te bude strah je je sve to za ljude i ne produzavaj sebi agoniju!
SlikaSlika
Slika
Making the decision to have a child is wonderous! It is to decide forever to have your heart go walking around outside your body!
Delester
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jun 22, 2006 7:17 pm

Post od Delester »

A kakve veze ima to sto kazes da si 'cista' sa koriscenjem kondoma? Devojka te je lepo posavetovala da koristite kondom tokom odnosa, jer je kondom pre svega zastita od zaceca, pa tek onda od polnih bolesti i to ne svih, jer da ste tako uradili, ti sad ne bi imala ovakva pitanja, slozices se....
I smanji ta slova, zar ne vidis da su ti postovi nepregledni?
Korisnikov avatar
Blonde
Aktivan član
Aktivan član

Post od Blonde »

I ja sam to htela da kazem! Velika slova se u internet konverzaciji smatraju vikanjem!
I jos nesto kad si "cista", odakle ti ranica na grlicu? Gore sam ti pisala o mogucnosti stvaranja ranice na grlicu!
SlikaSlika
Slika
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm

Post od majja »

Jedina, na sve ove odgovore koje si dobila, jedino bih dodala da nikada pouzdano ne mozes da znas koji dani su ti plodni a koji ne, jer se kod nekih zena desava da mogu da zatrudne cak i za vreme menstruacije. Imam dve drugarice koje su ostale trudne treceg dana ciklusa i sada su ponosne mame dva decaka koji sada imaju 3 i 5 godina! :wink:

Prema tome, da bi se u buduce postedela ovakvih stresova, najbolje resenje ti je kondom!

Pozdrav i nadam se da je sve ovo posledica teskog perioda koji si imala i da ce sve biti ok! :wink:
obgyn
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Feb 28, 2005 1:56 pm

Post od obgyn »

Sa metodom koju Vi koristite 27 % zena ostane u drugom stanju ! cetvrtina, ili 1 medju 4 zene koja koristi metodu prekinutog odnosa ostane trudna. Iako ste vec 5.5 godina zasticeni, ne znaci da cete biti i u buduce...dakle...vrijeme je da mijenjate navike...ili kondom...ili Evra flaster...ili Depo provera...ili kontraceptivne pilule...i sve je bolje nego coitus interruptus !
Dobro zdravlje i cuvajte se.
Pozdrav,
ObGyn
jedina
Novi član
Novi član

Post od jedina »

ja se izvinjavam na velikim slovima nije bilo namerno!!u svakom slucaju hvala na odgovorima:)sto se tice ranice nju sam sanirala isla sam redovno na tusiranje ranice kod mog ginekologa to je u redu za sad nadam se,redovno se zbog nje kontrolisem i sad opet kad me ovo prodje treba da uradim vs posto mi je malko povecan al se smanjio posle lecenja ranice!!!mada mucim muku sa eserihijom u mokraci vec god dana nisam n htela da pominjem i to jer sam trazila odgovor na drugo pitanje;)postoje moji postovi na tu temu milion jer me pored nje snasla i ovamuka i strah,al sama sam kriva,ppoznavajuci sebe bolje zastita nego svaki mesec lupanje glavom sta ce biti!!!!!radila sam i papa 99,9 puta tokom ove god, test na hlamidiju,vs stalno radim uz lecenje vaginaletama,antibiogram i biogram par puta ponovljen,kad sam rekla da sam cista mislila sam na te nalaze osim ove bakterije koja mi mast vadi!!!u svakom slucaju hvala vam i svako dobro!!! :D
Odgovori