Pitanje za dr. P- Kandida ili nesto drugo?

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
carlo
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Mar 15, 2005 1:45 pm

Pitanje za dr. P- Kandida ili nesto drugo?

Post od carlo »

Trenutno sam u 20. nedelji trudnoce. U poslednjih nedelju dana osecam blago peckanje i svrab u vagini, dok je sekrecija oskudna, i uglavnom suva. U poslednje dve nedelje cesce uriniram i u toku dana i nocu i primetila sam da su svrab i peckanje intenzivniji od tada. Ranije sam s vremena na vreme imala problem sa kandidom.
Sta moze da bude uzrok tog svraba i peckanja i da li smem da koristim vaginalete (Kansen, Nistatin)?
veki30
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 07, 2005 2:42 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

.......

Post od veki30 »

U svakom slucaju treba da odes kod ginekologa da ti uzme vaginalni bris, nikako nemoj biti sama svoj lekar, najverovatnije je u pitanju kandida, ali i vaginalete kao i svi antibiotici treba da budu izdati od strane lekara.
Ja iskreno verujem da samovoljno koriscenje vaginaleta stvara neku vrstu rezistentnosti kandide, pa je vremenom sve teze leciti.
U trudnoci za svaku sitnicu pitaj svog lekara, ja mog davim kao zmija zabu, ali ne odustajem.
Usput ja od 20. nedelje trudnoce, po zahtevu ginekologa radim na svake 4. nedelje cervikalni bris na bakterije. Mozes da ga uradis u Gradskoj bolnici u ***** Burdzevica (KBC Zvezdara) za 360 dinara. Tamo istovremeno imas i ambulantu sa dosta dobrih lekara koji ti mogu pomoci, obzirom da su svi akuseri. Uzmi uput iz doma zdravlja, a ako ides bez uputa pregled je 450 dinara, a UZ 500 dinara.
Naravno sve ovo mozes da uradis u bilo kom porodilistu, meni ovde vode trudnocu, tako da znam cene.
Nadam se da sam pomogla koliko toliko
Odgovori