Pitanje za ginekologa

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
nnnnn
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Apr 18, 2012 3:36 pm

Pitanje za ginekologa

Post od nnnnn »

Postovani doktore, imam jedno pitanje za Vas.
Imala sam danas seksualni odnos sa deckom, bez zastite i tek nakon odnosa shvatila da sam u plodnim danima (poslednja menstruacija bila je od 2.aprila). Nije ejakuriao u meni. Moje pitanje glasi da li postoji mogucnost da sam trudna i kolika je mogucnost? Hvala puno na odgovoru.
Zli doktor
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 19, 2010 7:04 pm

Re: Pitanje za ginekologa

Post od Zli doktor »

nnnnn napisao:Postovani doktore, imam jedno pitanje za Vas.
Imala sam danas seksualni odnos sa deckom, bez zastite i tek nakon odnosa shvatila da sam u plodnim danima (poslednja menstruacija bila je od 2.aprila). Nije ejakuriao u meni. Moje pitanje glasi da li postoji mogucnost da sam trudna i kolika je mogucnost? Hvala puno na odgovoru.
Ako niste imali ponovljen koitus onda je verovatnoća za trudnoću dovoljno mala da se preterano ne brinete. Ali nemojte više da se "družite" bez zaštite... :wink:
nnnnn
Novi član
Novi član

Post od nnnnn »

Hvala puno na odgovoru. A sta mi predlazete? Nakon kog perioda da uradim test? Planiram do ginekologa sutra, pa da lis e i tada moze ista videti?:) Laik sam!:)
Zli doktor
Aktivan član
Aktivan član

Post od Zli doktor »

nnnnn napisao:Hvala puno na odgovoru. A sta mi predlazete? Nakon kog perioda da uradim test? Planiram do ginekologa sutra, pa da lis e i tada moze ista videti?:) Laik sam!:)
Samo opušteno. A sutra se neće ništa videti. Ako vam slučajno okasni menstrualno krvarenje onda uradite test na trudnoću (možda je bolje da uradite b-HCG iz krvi).... pozzz :wink:
nnnnn
Novi član
Novi član

Post od nnnnn »

Hvala na konkretnim i iskrenim odgovorima. A nakon perioda kada bi trebalo da dobijem, ukoliko ne dobijem, da uradim test putem krvi? Ili, to mogu učiniti i ranije?
Zli doktor
Aktivan član
Aktivan član

Post od Zli doktor »

nnnnn napisao:Hvala na konkretnim i iskrenim odgovorima. A nakon perioda kada bi trebalo da dobijem, ukoliko ne dobijem, da uradim test putem krvi? Ili, to mogu učiniti i ranije?
Naravno, možete i ranije . Test iz krvi je apsolutno pouzdan.
sandramitt
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Apr 20, 2012 10:07 am

Post od sandramitt »

Postovani doktore,

momak i ja smo imali `grublji sex`, poza tokom koje je dublja penetracija, u jednom trenutku se pojavio prodiruci bol u donjem delu stomaka, koji je bio sve jaci, a zatim se prosirio i na ostale delove, imam utisak da me i zeludac boli, pri tom su se pojavili i gasovi. Bol je dosta jak, nije bilo nikakvog krvarenja, pre skoro mesec dana sam bila na kompletnom ginekoloskom pregledu, sve je ok. Desavalo mi se i ranije da osetim takav bol, dosta retko, npr. jednom godisnje, lekar je rekao da to nije nista strasno,medjutim, nikad nije bio ovog inteziteta i obicno prestane u toku sutrasnjeg dana. Da li mozete pretpostaviti o cemu se radi, da li moze doci do povrede mekog tkiva na ovaj nacin i da li ima nekog resenja, osim izbegavanja odredjenih poza? Hvala najlepse!!! Pozdrav!
nnnnn
Novi član
Novi član

Post od nnnnn »

Meni se dešavalo da imam bolove tokom "normalnog" odnosa, u predelu donjeg stomaka, imala sam osećaj da će mi se jajnici pomeriti. Ja mislim da nije ništa strašno, samo, možda bi trebalo da izbegavaš pozu koja ti ne odgovara. Ja to činim.
sandramitt
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Apr 20, 2012 10:07 am

Post od sandramitt »

Hvala, nadam se i ja da nije nista strasno :)
Zli doktor
Aktivan član
Aktivan član

Post od Zli doktor »

sandramitt napisao:Hvala, nadam se i ja da nije nista strasno :)
I ja se nadam. Imajući u vidu podatak da niste krvarili verovatno nije neka ozbiljnija povreda. U poverenju, izbegavajte "grublji" seks u pozama kod kojih je olakšana duboka penetracija jer može doći do različitih povreda. Najčešća je ruptura žutog tela, prilikom koje može doći i do ozbiljnijeg krvarenja u trbušnu duplju...
Pozzz :wink:
smajlic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 24, 2012 7:03 pm

Post od smajlic »

Bila sam na ginekoloskom pregledu 11.04.2012 na kome je utvrdjeno da je endometrijum 12 mm, nehomogen i hiperhogen sa jednim intenzivnim odjekom uz zadnji zid uterusa.Posto je ovaj pregled radjen cetiri dana pred sledeci menstrualni ciklus doktorka je rekla da dodjem na kontrolni ultrazvuk nakon zavrsetka ciklusa .Menstruaciju sam dobila 15.04.2012, inace one su redovne na 24 dana.Na kontrolnom ultrazvuku koji je radjen 19.04.2012, zbog susp. endometrijalni polip)nalaz je sledeci: "Uterus u AVF, endometrijum 5 mm lako nehomogen i hiperhogeniji uz zadnj zid (peti dan ciklusa).Ovarijumi b. o." Doktorka je prepisala terapiju Dabroston( Duphaston).Lek sam kupila,i treba da pocnem da ga pijem od 25.04.2012, ali citajuci upustvo o leku, reklo bi se da on moze i dosta stete da nanese .Pogotovo sam skepticna jer nisam radila nikakve dalje analize u vezi hormona ali nisam skoro radila ni analize krvi. Interesuje me vase misljenje o terapiji. Nije da ne verujem svojoj doktorci, ali interesuje me i drugo misljenje. Inace , imam 27 godina, nisam radjala a zelim da se uskoro ostvarim na tom planu.Unapred hvala na odgovoru!
Zli doktor
Aktivan član
Aktivan član

Post od Zli doktor »

smajlic napisao:Bila sam na ginekoloskom pregledu 11.04.2012 na kome je utvrdjeno da je endometrijum 12 mm, nehomogen i hiperhogen sa jednim intenzivnim odjekom uz zadnji zid uterusa.Posto je ovaj pregled radjen cetiri dana pred sledeci menstrualni ciklus doktorka je rekla da dodjem na kontrolni ultrazvuk nakon zavrsetka ciklusa .Menstruaciju sam dobila 15.04.2012, inace one su redovne na 24 dana.Na kontrolnom ultrazvuku koji je radjen 19.04.2012, zbog susp. endometrijalni polip)nalaz je sledeci: "Uterus u AVF, endometrijum 5 mm lako nehomogen i hiperhogeniji uz zadnj zid (peti dan ciklusa).Ovarijumi b. o." Doktorka je prepisala terapiju Dabroston( Duphaston).Lek sam kupila,i treba da pocnem da ga pijem od 25.04.2012, ali citajuci upustvo o leku, reklo bi se da on moze i dosta stete da nanese .Pogotovo sam skepticna jer nisam radila nikakve dalje analize u vezi hormona ali nisam skoro radila ni analize krvi. Interesuje me vase misljenje o terapiji. Nije da ne verujem svojoj doktorci, ali interesuje me i drugo misljenje. Inace , imam 27 godina, nisam radjala a zelim da se uskoro ostvarim na tom planu.Unapred hvala na odgovoru!
Mislim da je terapija gestagenima nepotrebna. Pogotovo što nemate nikakavih simptoma. Čak i da imate endometrijalni polip (što doktorka nije potvrdila) ta vrsta terapije nje neophodna. Mnogo je važnije redovno ultrazvučno praćenje. Ukoliko vam ne bude išlo sa ostvarivanjem trudnoće tokom 12 meseci pokušavanja onda ćete postati kandidat za histeroskopiju (naravno pod uslovom da je doktorka uradila korektno ultrazvučnu dijagnostiku i stvarno prepoznala strukturu koja bi mogla da bude ili liči na endometrijalni polip). Ako vam bude trebalo i "second opinion" javite se na pp pa da vam organizujem neku konsultaciju kod mene...
pozzz
kockolino
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Dec 10, 2010 8:36 pm

Post od kockolino »

PozZ svima..

Prosli mesec sam imala normalnu menstruaciju 4-og, a onda posle opet 24-og.. Inace traje 4-5 dana.
Ovaj mesec bude 24-og,ali prvi dan normalno krvarenje, drugi dan bas obimno, a vec 3 i 4 skoro da nista nema, po malo ujutru i to je to..
Interesuje me sa moze da mi bude? :lol: :D
S obzirom da imam redovne odnose, postoji li mogucnost da sam trudna ili je nesto drugo? :wink:
Hvala unapred!
PozZ
Kockolino.
Odgovori