Pitanje za ginekologa

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Zli doktor
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 19, 2010 7:04 pm

Re: Pitanje za ginekologa

Post od Zli doktor »

*kristal * napisao:Estrogen,progesteron,prolaktin,fsh,lh,onda hormone stitne zlezde T4 kao i TSH
A androstenedion, DHEAS, testosteron, DHT, SHBG?
makikiss
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Feb 13, 2012 10:17 pm

Post od makikiss »

Za "Zli doktor"

Nesto nece da mi salje pp,pa odgovaram ovde,a vi meni opet odgovorite u pp,ili kako god.

Deka je imao dijabetes.Moji roditelji ne.Problem je sto sam u Srbiji samo jos 2 nedelje,pa necu moci da testiram sve to zbog mens.ciklusa koji tek pocinje za nekoliko dana.Molim vas,recite mi gde je vasa poliklinika,koliko ce me kostati pregled tj UZ da utvrdimo jel imam policisticne jajnike ili sta vec,pa bih dosla sto pre(dok ne otputujem).Hvala unapred.
Milejni
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Apr 27, 2014 8:23 pm

Post od Milejni »

Zdravo svima. Treba mi pomoc. Gde raditi privatno HSG u Beogradu?
Zli doktor
Aktivan član
Aktivan član

Post od Zli doktor »

Milejni napisao:Zdravo svima. Treba mi pomoc. Gde raditi privatno HSG u Beogradu?
A sto privatno?
Milejni
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Apr 27, 2014 8:23 pm

Post od Milejni »

Zato sto su mi se drzavne institucije smucile. Zato sto nece dati uput. Da se ne bih nervirala onda idem privatno.
Zli doktor
Aktivan član
Aktivan član

Post od Zli doktor »

Milejni napisao:Zato sto su mi se drzavne institucije smucile. Zato sto nece dati uput. Da se ne bih nervirala onda idem privatno.
Mislim da su to predrasude. Nema razloga da vam ne daju uput za HSG. A HSG u NF je rutinska intervencija koju sasvim korektno obavljaju... i oni jedini daju anesteziju... a to što mora da se odleži jedan dan to je za vaše dobro,
a ako vam se ne leži u bolnici možete biti otpušteni na lični zahtev...
pozzzz
senjorita
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Maj 04, 2014 7:01 pm

Post od senjorita »

Poštovani,
imam problem već mesec dana. Naime imam konstantno nadražaj na mokrenje,
više puta u toku dana. Nemam bolove, ali konstantan nadražaj.
Imala sam konizaciju grlića materice pre tri meseca zbog HPV, i sve je
uspešno otklonjeno. Zadnja kontrola nakon intervencije je bila pre mesec
dana i sve je uredu. Papa je II grupa, kolposkopija je uredna.
Bila sam i kod urologa, urin sterilan, ultrazvuk bešike i bubrega uredan,
ali ja konstantno i pored svih ovih dobrih rezultata imam nadražaj na mokrenje,
pa vas molim da mi pomognete kako da rešim problem i šta to može da bude.
Strašno imam nervozu zbog toga.
Unapred zahvalna.
Senjorita
Zli doktor
Aktivan član
Aktivan član

Post od Zli doktor »

senjorita napisao:Poštovani,
imam problem već mesec dana. Naime imam konstantno nadražaj na mokrenje,
više puta u toku dana. Nemam bolove, ali konstantan nadražaj.
Imala sam konizaciju grlića materice pre tri meseca zbog HPV, i sve je
uspešno otklonjeno. Zadnja kontrola nakon intervencije je bila pre mesec
dana i sve je uredu. Papa je II grupa, kolposkopija je uredna.
Bila sam i kod urologa, urin sterilan, ultrazvuk bešike i bubrega uredan,
ali ja konstantno i pored svih ovih dobrih rezultata imam nadražaj na mokrenje,
pa vas molim da mi pomognete kako da rešim problem i šta to može da bude.
Strašno imam nervozu zbog toga.
Unapred zahvalna.
Senjorita
Uradite uretralni bris na hlamidiju, mikoplazmu i ureaplazmu... bitno je da prethodne 3 nedelje ne uzimate nikakve antibiotike...
AuroraBorealis123
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Maj 09, 2014 9:33 pm

Post od AuroraBorealis123 »

Postovani,
Hitno mi je potreban savet i strucno misljenje,jer kod ginekologa mogu ici tek za 3 dana. Naime,poslednja prava menstruacija je bila 3.4, nezasticeni odnos 15.4. i onda sam 29.4.dobila nesto nalik na menstruaciju,ali je bilo obilno i bolno. Od tada do danas 9.5. imam braon iscedak i blage bolove u ledjima i stomaku, jake mucnine i umor. HCG iz krvi je radjen danas, 09.5. i iznosi 334,0. Brine me braon iscedak,posto traje vec 10ak dana (ne napuni se ni dnevni ulozak na dnevnom nivou koliko ga malo ima), pa me zanima da li postoji mogucnost pobacaja i da li imam vremena do ponedeljka?

Puno pozdrava i nadam se brzom odgovoru! Hvala!
Elena13
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jan 07, 2015 5:16 pm

Post od Elena13 »

Postovani, nedavno sam bila na kompletnom ginekoloskom pregledu gde je sve bilo u redu. Stigli su rezultati, PA II grupa, uredan, VS III grupa i preporucena terapija mi je MacMiror complex 12 vaginaleta. Zanima me da li se stavljaju 1 ili 2 vaginalete na dan, da li se svih 12 stavljaju uzastopno bez pauza i da li je ova grupa sekreta seksualno prenosljiva i da li i kada se sme imati seksualni odnos? Pozdrav.
chikitaa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jan 26, 2014 4:23 am

Post od chikitaa »

Postovani,
potreban mi je hitan odgovor.
U cervikalnom brisu mi je pronadjen streptococcus agalactiae- grupa B, znatan broj. Doktorka mi je prepisala Ampicilin (u apoteci su mi dali Pentrexyl 500mg ) i napisala 4x1 ali nije napisala koliko kutija . Ja sam upravo popila poslednju tabletu i sada ne znam da li bi trebala jos jednu kutiju, posto sam pila samo 4 dana. Za 6 sati treba opet da popijem pa bi mi mnogo znacio Vas odgovor.
I usput... od cega se dobija ovo?

Unapred se zahvaljujem
Pozdrav
Bulence
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jun 25, 2015 7:32 pm

Post od Bulence »

Imam dva pitanja pa ako bi mogli da mi odgovorite.
Koristim kontraceptive Novinete vec godinu ipo dana i kada sam pocela da ih pijem imala sam policisticne jajnike, a na ultrazvuku pre mesec dana su mi rekli da su se jajnici iscistili od cista i da su sad zdravi.
Skoro sam cula od mame moje drugarice da je i ona uzimala neke hormonske tablete i prvo dete koje je rodila je imalo Daunov sindrom.
Ja bih htela da ostanem trudna sad, pa me zanima, da li bi bilo pozeljno da mi se organizam iscisti od ovih tableta ili bih trebala cim prestanem da ih uzimam da probam da ostanem trudna, obzirom da sam gojazna i da ne znam za koliko vremena se te ciste na jajnicima vracaju.
Vas savet bi mi veoma pomogao jer sam se pomalo i uplasila.
Drugo pitanje je koliko vremena bi trebalo da prodje nakon prestanka uzimanja leka Citerala, jer u uputstvu stoji da ne bi trebalo da se uzima ukoliko se planira trudnoca. Razlog uzimanja je neka kozna infekcija na ruci.
Unapred hvala
bixibb
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Mar 22, 2022 6:01 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Post od bixibb »

Dobar dan. Mojoj mami je dijagnostifikovan karcinom grlica materice Carcinoma planocellulare invasium HG2,NG2. U isjeccima vidljivo tumorsko tkivo koje grade solidne nakupine srednje krupnih atipicnih epitelnih celija, umjereno pleomorfnih,hiperhromaticnih jedara, blijedo acidofilne citoplazme, vise mitotske aktivnosti, sa znacima keratinizacije. Stroma slabije razvijena, vidljivi znaci nekroze. Molim Vas ako mi mozete protumaciti ovaj nalaz biopsije i zanima me kako ide dalje lijecenje, kakve su prognoze? Unaprijed hvala
Odgovori