Imam hirzutizam-pojacanu maljavost na licu i telu, na androgenim zonama-jos od puberteta. Pritom nemam tamne i jake dlake, tako da bi primena lasera verovatno bila neuspesna.
Ciklus mi je oduvek neredovan.. a nije redak slucaj da su mi menstruacije nepodnosljivo bolne. Od pre oko 5 meseci sam pocela da imam veoma duge cikluse, i po 20 dana, cesto u veoma kratkom razmaku.
Na ultrazvuku mi je konstatovan 1 policistican jajnik, koji je uvecan i u kome se nalazi folikul oko 5cm.
Ginekolog mi je tek proslog meseca dao da koristim yasmine 1 mesec-tada mi je ciklus trajao 5 dana. Sledeci ciklus je veoma obilan, ne znam jos uvek koliko ce trajati, ali imam utisak da mi kontraceptivne nisu resile problem.
Ne znam da li da se obratim endokrinologu zbog hirzutizma, jer koliko primecujem ginekolog uopste nema nameru da tretira taj problem. Vec mi govori da je jedino bitno da ne iskrvarim i da pijem gvozdje.
Da napomenem da imam 22 godine i do sada, pored navedenog, nisam nista preduzimala.
Pitanje za ginekologa-Policisticni jajnici i hirzutizam
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
-
displace2replace
- Novi član

- Pridružio se: Sub Jan 19, 2008 12:23 pm
Policistični jajnici takodje
I meni je konstatovano da imam, doduše jedan, policističan jajnik i da nemam ovulacije, uvećan je skoro 1,5 put u odnosu na normalnu veličinu. Rečeno mi je da pijem glucofage 850 tablete, da taj poremećaj (ili bolest !? ) izaziva poremećaj lučenja insulina i da je moguće da postanem dijabetičar kasnije , mada sad već imam 38 godina. Mene isto zanima da li je taj metformin baš bezopasan tj. da li da ga pijem i dalje , da li može da ima neke nuspojave pa da jedno izlečim a drugi problem napravim?
-
displace2replace
- Novi član

- Pridružio se: Sub Jan 19, 2008 12:23 pm
Bila sam na pregledu kod ginekologa plus vaginalni ultrazvuk i zbog maljavosti, bubuljica i viška kilograma a i zbog vidno većeg jajnika koji je pun nekih... degenerisanih jajnih ćelija, kako sam shvatila, koje nikad nisu napustile jajnik tj. nisu ovulirale ginekolog je predložila smanjenje telesne težine tj. dovodjenje indeksa telesne mase na ispod 25 i pijenje tog metformina - jajnik bi vremenom trebalo da "proradi"
)
Ali čitam da dijabetičari piju taj GLUCOFAGE pa mi to malo frka.
Jel može neko stručan da se uključi, please !!
Ali čitam da dijabetičari piju taj GLUCOFAGE pa mi to malo frka.
Jel može neko stručan da se uključi, please !!
Imam 18 god i u 14 god sam imala operaciju desnog jajnika. Poslije toga sam redovito isla kod ginekologa i reki su mi da je i lijevi jajnik polucistican. Nakon toga sam neko vrijeme mi je mjesecnica bila redovita, nakon odlaska lijekaru dobila sam neke pilule(ne sjecam se naziva) koje su mi pomogle, ali zbog toga sto one nisu bile najbolje, ljekar mi nije preoporucavao da ih nastavim uzimati. Nakon godine, pocele su i ostale nus pojave, dlake na grudima, stomaku,licu,i bikini zone, a ni mjesecnica mi nije redovna. Pokusala sam sa razlicitim depilacijama, ali posto imam strasno osjetljivu koci, dlacice mi urastaju i stvara se uzasna iritacija. Imam uzasne komplekse zbog toga, doktoru nisam isla a ne znam kome da se obratim POMOCCCCCCCCC