Imam 3. grupu sekret, bakterije za koje doktorka kaze da nisu polno prenete, vec poticu iz mog organizma. Nemam nikakve probleme, smetnje. Za svaki slucaj doktorka mi prepise 12 tbl Polyginax vaginaleta. Do sada sam upotrebila 4 tbl. Citajuci tekstove na ovom forumu shvatim da te vaginalete nisu bas naivne, da sadrze antibiotike.
1.Da li je neophodno da ih uzimam???
2.Da li je dozvoljeno imati odnos sa kondomom (posto vidim da na uputstvu pise da ne koristiti kondom od lateksa za vreme uzimanja vag.)? Ako ne, koliko vremena treba da prodje od vaginalete da bi kontakt sa kondomom bio bezbedan.
Hvala!
Pitanje za ginekologa hitno
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
Re: Pitanje za ginekologa hitno
Svaka vaginaleta je ili antibiotik ili antimikotik ili je na biljnoj bazi i pomaže regeneraciju epitela nakon npr. termokoagulacije.
Vaš ginekolog je procenio tokom pregleda (količina sekreta, izgled sekreta, crvenilo sluznice...) da vam da vaginalete. Treća grupa nije ''strašna'' i jeste sačinjena od bakterija iz vagine ali su one u malo većem broju nego što bi trebalo... ništa strašno.
Savet: bez seksualnih odnosa dok koristite vaginalete (ni sa ni bez kondoma), seksualni odnos možete imati 5-7 dana nakon što stavite poslednju vaginaletu. Možda vam se čini da je to dug period, ali ostavite vaginalete da deluju kad ih već koristite.
Pozdrav.
Vaš ginekolog je procenio tokom pregleda (količina sekreta, izgled sekreta, crvenilo sluznice...) da vam da vaginalete. Treća grupa nije ''strašna'' i jeste sačinjena od bakterija iz vagine ali su one u malo većem broju nego što bi trebalo... ništa strašno.
Savet: bez seksualnih odnosa dok koristite vaginalete (ni sa ni bez kondoma), seksualni odnos možete imati 5-7 dana nakon što stavite poslednju vaginaletu. Možda vam se čini da je to dug period, ali ostavite vaginalete da deluju kad ih već koristite.
Pozdrav.