pitanje za doktore-anemija

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
biolog
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jul 10, 2007 12:01 pm

pitanje za doktore-anemija

Post od biolog »

Imam 30 god., prva trudnoca, 24. nedelja, nemam komplikacija.

Eritrociti su 3.14, Hb: 97, hematokrit: 0.283, MCV: 90.1, MCH: 30.8, MCHC: 342

Dr kaze da sam mnogo anemicna, pa mi je preporucila heferal kapsule 2 puta na dan, pola sata pre jela, da uzimam 3 nedelje. Posle prvog pokusaja, povratila sam ceo obrok, mislim da necu moci da ih uzimam.

Molim Vas da mi kazete da li sam zaista mnogo anemicna (nemam nikakvih simptoma anemije). Sta da radim ako ne podnosim sinteticko gvozdje? Sta mi preporucujete?
Inace, moja krvna slika pre trudnoce je bila sasvim normalna.

Hvala unapred.
Majda
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Nov 15, 2005 8:42 pm

Post od Majda »

Sto se tice gvozdja, ja nisam takodje mogla da pijem te tablete ali sam ih zamenila tabletama - Ferum lek koje su mnogo prijatnijeg ukusa. Od njih mi nije bilo lose. A samo gvozdje se popravilo sa 4 na 27 za cetiri nedelje! E sada, ne mora da znaci ako si anemicna da je prisutan nedostatak gvozdja. Da li si proverila samo gvozdje?
Dobre su kapi od koprive.
Sirup od koprive.
Meni se oko 26. nedelje krvna slika pogorsla sto je cesta pojava u trudnoci.
Za samu anemiju - pila sam svako drugo jutro cedjen sok od cvekle, sargarepe....Kupine, maline...Dodavala u njih med... Jela crvena mesa... Verovatno znas i ti sama sta je sve dobro. Sada sam 36. nedelja i krvna slika mi je veoma dobra - sve se podiglo i nije nista ispod dozvoljene granice. Ali, moras da budes istrajna i da se naravno pridrzavas svega.
Imas u Laboratorijskoj dijagnostici dosta pitanja i odgovora, primera drugih trudnica vezanih za anemiju.
Pozdrav.
:D
biolog
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jul 10, 2007 12:01 pm

Post od biolog »

hvala puno upravo se spremam da proverim samo gvozdje pa cemo videti
Majda
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Nov 15, 2005 8:42 pm