Pitanje za bilo koga sa iskustvom (izostanak menstruacije)

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
DusaniMilica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Nov 25, 2006 6:50 pm

Pitanje za bilo koga sa iskustvom (izostanak menstruacije)

Post od DusaniMilica »

Milica, 17, nikada do sada trudna, pre oko godinu dana sam bila 2 meseca na logestu, pa prestala jer mi hormonske pilule uzrokuju jake glavobolje. Imam redovne seksualne odnose, nedavno sam radila bris i papa, sve ok. Neredovni ciklusi, uvek koristim kondom, i apstiniram od 10. do 20. dana ciklusa za svaki slucaj. Nasli su mi nabubrelo zuto telo sa desne strane u julu, koje se sasvim povuklo nakon izvesnog vremena, uz antibiotike.

Naime, mestruacije mi uglavnom dolaze izmedju 30 i 38 dana. Danas je 41. dan. Juce sam radila babyrapid jutarnjim urinom (mada sam spavala samo 4-5 sati), negativan. Ako uspem da odem sutra do lekara, uspela sam, ali u svakom slucaju zelim ovde da cujem necije misljenje (da se malo smirim). Ono sto je jedino cudno, je sto sam od 24. do 29. dana imala sekret braon boje (koji mi se javlja dan pred menstruaciju), medjutim, sve je ostalo na tom sekretu tih pet dana. A 32. dana ciklusa sam bila na kontroli na ultra-zvuku, zbot tog tela kojeg sam imala, i nista nije nadjeno, a doktorka mi je rekla da treba uskoro da dobijem jer mi je endometrijum 4,7. Sada stvarno ne znam sta da mislim, mnogo sam uplasena. Da li je moguce da mi je ciklus preskocio menstruaciju ili tako nesto, zato sto mi se trenutno sekret cini kao plodnim danima ciklusa, sasvim normalan...?
Sta da radim? Da ponovim test za svaki slucaj?
Odgovori