Interesuje me sledece:
1) Kada zena zeli da zacne, da li je vazno u kojoj pozi dolazi do ejakulacije, odnosno da li postoji razlika (i u cemu se sastoji) na primer izmedju ejakulacije od pozadi, u misionarskoj pozi, onoj klasicnoj "ona na ledjima a ja na njoj" ili nekoj sestoj?
2) Da li zena nakon ejakulacije mora da bude u nekom polozaju i koliko dugo, kako bi "stimulisala situaciju" i koji je to polozaj?
3) Najvece sanse su da zena zacne u periodu ovulacije, je l' tako? Ovulacija predstavlja sredinu ciklusa, zar ne? E sad', ono sto ne znam je da li se ciklus racuna od momenta kada zena dobije menstruaciju ili kada joj prestane? Znaci, od kada dobije pa do sledeci put kada dobije? To znaci da ako moja devojka ima menstruaciju koja traje 6-7 dana da je njoj ovulacija... kada? Oko nedelju dana NAKON sto joj prestane?
Zahvaljujem na odgovorima.
Pitanja u vezi zacenja
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Okt 23, 2006 10:43 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Polozaj ne igra nikakvu ulogu na zacece.Nakon "obavljenog posla" moze,a i ne mora da odlezi pola sata.A menstrualni ciklus se racuna od prvog dana menstruacije.Znaci dan kada dobije menstruaciju je prvi dan ciklusa i broji se do pocetka sledece menstruacije.Ovulacija je obicno na sredini ciklusa(ako ciklus traje 28 dana,znaci 14 dan je ovulacija),ali to cesto nije tako(moze biti i na pocetku ciklusa,pa cak i za vreme menstruacije) ,pa je jedini siguran nacin utvrdjivanja ovulacije folikulometrija ultrazvukom.U principu "radove" bi trebalo da preduzmete od 10 dana,pa do 18 dana,ukoliko joj je ciklus 28 dana.
Prvo da se zahvalim na odgovoru.
Imam jos jedno pitanje vezano za vas odgovor. Malo je glupo pitanje, ali postoji li "opasnost" da sadrzaj iz vagine izadje napolje?
Takodje me interesuje da li pre "zapocinjanja radnji" muskarac bi trebalo da apstinira par dana kako bi bio plodniji?
Da li se ta folikulometrija radi samo ako postoji verovatnoca neplodnosti ili to zene rade i onako? Da li je to skupo i gde se radi (cisto me zanima) ?
Imam jos jedno pitanje vezano za vas odgovor. Malo je glupo pitanje, ali postoji li "opasnost" da sadrzaj iz vagine izadje napolje?
Takodje me interesuje da li pre "zapocinjanja radnji" muskarac bi trebalo da apstinira par dana kako bi bio plodniji?
Da li se ta folikulometrija radi samo ako postoji verovatnoca neplodnosti ili to zene rade i onako? Da li je to skupo i gde se radi (cisto me zanima) ?
- minjab
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am
Folikulometrija se radi u Domu zdravlja (naravno može i privatno) ali mislim da je besmisleno,ako se ima dobar ginekolog plaćati ,jer se otprilike izračuna dan i počinje praćenje.Ako je slučaj kao kod nekolicine žena da je ovulacija pomerena onda se ide svaki dan posle ciklusa i čeka kada dolazi do pucanja folikula.(tada i dolazi do oplodnje) .
Kod pojedinih žena može folikul toliko da naraste i da ne dodje do pucanja ....onda se preduzimaju druge metode.itd,itd.....
onkretno ja sam radila odredjivanje u Domu i nije mi palo na pamet da idem privatno za takvu (bezveznu )stvar .Kasnije je nešto drugo ,ali ovo ...pod uslovom ,naglašavam,da je ginekolog dobar,(kao moj)
Kod pojedinih žena može folikul toliko da naraste i da ne dodje do pucanja ....onda se preduzimaju druge metode.itd,itd.....
onkretno ja sam radila odredjivanje u Domu i nije mi palo na pamet da idem privatno za takvu (bezveznu )stvar .Kasnije je nešto drugo ,ali ovo ...pod uslovom ,naglašavam,da je ginekolog dobar,(kao moj)
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Okt 23, 2006 10:43 pm
Da,kao sto je rekla Minjab,folikulometriju radite u Domu zdravlja.Sto se tice toga da nesto iz vagine "iscuri",nemojte se opterecivati time.Najbolje je da zena malo odlezi i uziva i nema brige.Apsinencija moze da postoji ,jedno 5-6 dana pre pocetka"radova".Ali opet kazem,ukoliko je sve u redu nemojte se opterecivati tim detaljima.Bebe se radjaju iz ljubavi i tu nevalja da mnogo radi glava.
sve najbolje
sve najbolje