Pitanja u vezi mioma

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
Pinki.5-7
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Okt 31, 2008 6:49 pm

Pitanja u vezi mioma

Post od Pinki.5-7 »

Cao,

Poslije porodjaja drugog djeteta 1989 ustanovljena su mi na uterusu 2 mioma koja su od tada, u blagom porastu dostigla velicinu 3,00x2,9 na zadnjem zidu uterusa i 2x2,3 na prednjem zidu.
15.10.2008 konstatovan mi je uredan UZ nalaz materice jajnika. Kolposkopijom su mi ustanovljene "zone leukoplakije" oko grlica materice i uzeta biopsija, uz dijagnozu "SUSP.PVU" ciji PH nalaz cekam vec 15 dana i jos toliko ce trebati da ga dobijem.
Moja pitanja - da li miomi smetaju eventualno potrebnoj "konizaciji", i da li je Lupus metoda jednako pouzdana kao konizacija?
Imam 49 godina.

Hvala!
eniizzabata
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Sep 29, 2008 10:52 pm

Post od eniizzabata »

Miomi ne smetaju konizaciji jer su unutra a konizacijom se skine samo jedan spoljni sloj grlica. Inace su benigni i ne smetaju ako ne rastu naglo i ne krvare . Najcesce se izgube kad prestane ciklus.Neznam sta je Lupus metoda. Srecno sa rezultatima!
Odgovori