To je ukratko moja anamneza. Sta sad kad sam rezistenta na sve sto moze da se th da? Da li postoji povezanost enterokoka,inetrvencija na cervixu i stalnih infekcija sa mogucim problemima kod zaceca? Ocekujemo ubrzo vas odgovor!!!

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
Vagina nije sterilna i ne treba da bude sterilna !!! Tako je Bog, svemir, ili majka priroda nije napravila...ima normalnu floru u kojoj rastu i zive razne 'bube i bubice' i uglavnom zive u miru, dok ih ne napadne i ne unisti neki antibiotik ! ili neki antibiotici...koji onda pobiju one normalne sojeve, koji su bili u vecini i drzali one male pod kontrolom i odrzavali normalan pH, koji je u normalnoj vagini kiseo i sprecava razvoj patoloskih bakterija. Recimo da je infekcija HPV u 22.godini uzrokovala taj pojacan sekret...do 27.godine se obicno ne preporucuje intervencija na kondilomima, ukoliko nisu veliki i ne uzrokuju simptome ( kao kod Vas pojacan sekret ) ili ometaju normalnu seksualnu funkciju velicinom. Zasto se ne intervenise ? Zato sto su istrazivanja pokazala da se u adolescenciji HPV cesto nalazi tranzitorno u organizmu mladih i da po nepoznatom mehanizmu ( mlad organizam sa odlicnim imunim odgovorom razvije antitijela ? i pobjedi virus ) napusti organizam nekoliko godina kasnije.Smenjivala se treca i sesta grupa sekreta u rezultatima,lecena sam: nistatinom, cansenom,diflucanom, ciprocinal,klindamicin,povidon jod, polygynex, neopenotran, ginodaktanol,nystagen i tek sada 19.03 2007 mi je uradjen cervikalni i vaginalni bris sa nalazom enterococcus faecalis,rezistentan na sve prethodno,sa osetljivoscu na ampicilin.
ne mora da ima vezu sa Enterokokom koji je izolovan iz cervikalnog brisa, tako da nisam sigurna da treba da pijete ampicilin. Kako bi bilo da zamolite Vasu doktorku da uzme bris tog sekreta sa usana ( ne perite se prije pregleda ) i da to posalje na mikrobiologiju. Ako su gljivice, onda preporucujem Diflucan, onako kako sam napisala.sekret koji mi se nagomila u grudvicama na usnama i izaziva svrab i peckanje,sto nisu prijatni simptomi,takodje mi se javlja i minimalan bol pri odnosu. dakle treba me leciti