pilule i trudnoca

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
2909
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Nov 22, 2007 8:48 pm

pilule i trudnoca

Post od 2909 »

svi naglasavaju kako ne postoji 100% siguran kontraceptivni metod (osim abstinencije, naravno), ali nigde nisam ni cula ni procitala da je neko uz pravilnu upotrebu tableta za kontracepciju ostao u drugom stanju... zanimaju me vasa iskustva!
pozdrav :o
Majmunche
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Mar 14, 2007 7:46 pm

Post od Majmunche »

Imas dosta napisano na ovu temu - bitno je uzimati ih u isto vreme svakog dana i ne mesati ih sa antibioticima i nekim drugim lekovima. Isto tako kantarion (u vidu caja ili tableta) smanjuje dejstvo. U tim slucajevima treba koristiti neki drugi metod.

Ali evo, godinama sam bila na piluli i nijednom nista. Nikog ne znam licno da je ostao neplanirano u drugom stanju uz pravilno koriscenje pilula.
2909
Novi član
Novi član

Post od 2909 »

thanks majmunche,
citala sam vec puno o tome, ali me zanima da li ce se javiti neko ko je imao negativno iskustvo.. npr, javljale su se devojke koje su imale tudnocu posle pilule za jutro posle, ali za redovne kontraceptivne pilule jos nisam cula da se to dogodilo... ako jeste, volela bih da znam da stvarno jeste... proizvodjacima i lekarima je duznost da kazu da nije 100% sigurna zastita, ali da li se desio slucaj da je omanula????! nadam se da nije... i da nece neka od nas biti prvi primer... :-?

:lol:
romantic witch
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Nov 04, 2007 3:42 pm

Post od romantic witch »

2909 napisao:thanks majmunche,
npr, javljale su se devojke koje su imale tudnocu posle pilule za jutro posle
Zar se i to nekome desilo? :o Posto nisam (do sada) naisla na takav slucaj zanima me, ako znas, posle koliko sati su pile pilulu? Znam da se ne preporucuje uzimati posle 48 sati (a u sustini moze) jer tesko da ce imati efekta.
Ovo pitam jer sam je i ja pila skoro, bilo je posle oko 35 sati... sad me uhvati panika (da napomenem da nije svrsio u mene)...
2909
Novi član
Novi član

Post od 2909 »

zao mi je romantic witch sto ne mogu bas mnogo da ti pomognem... te podatke sam i sama procitala na jednom forumu (zao mi je sto moram da ti kazem da se nije javio usamljen primer ) :( ... evo ti link, pa procitaj sama i prosudi koliko im je za verovati...
http://www.21dan.com/forum/viewTopic.jsp?articleId=140
na forumu, devojke se malo prepucavaju oko toga koliko je to uopste zdravo uzimati... slazem se sa vecinom da nije preporucljivo oslanjati se na tu metodu, ali kad je frka, bolje i to pokusati nego... uh, ne smem ni da izgovorim...
zelim ti srecu u svakom slucaju a moje laicko misljenje je da si ti ipak bezbedna... :wink: pozdrav
romantic witch
Novi član
Novi član

Post od romantic witch »

E da ja ne otvaram novu temu... Dobila sam danas posle 6 dana od kad sam popila pilulu za jutro posle a to bi bio 15 dan ciklusa, za sad nije bas obilno,... nisam bas sigurna sta bi ovo trebalo da znaci posto neki kazu da devojka treba da dobije u prvih 7 dana posle pilule a drugi pak da uopste ne mora :-? Da li ovo znaci da je sve proslo kako treba?
romantic witch
Novi član
Novi član

Post od romantic witch »

Danas vec treci dan imam i deluje mi da je sve ok, mozda ima samo malo manje nego obicno. Sada ko zna kad cu dobiti opet... Samo me zanima da li ovo sto sam dobila u prvih 7 dana posle pilule znaci da je sve proslo kako valja i da ne treba da sa brinem?
Ovo mi se desava drugi put u mesec dana, samo prvi put nisam pila pilulu i dobila sam na vreme, a drugi put pukne kondom, nismo bas odmah skontali...vec postaje povelika kolicina frustracije za kratko vreme... :(
Odgovori