pilula " dan posle"

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
ljiljan
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 12, 2007 10:07 pm

pilula " dan posle"

Post od ljiljan »

Zanima me iskustva sa tabletama "postinor" ili sličnim. Ko sve sme da koristi te tablete? Ima li kakvih ograničenja, kod onih sa krvnom grupom 0 rh negativna? Kako deluju i kakav je osećaj kad ih popiješ?
Ivana_pa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Mar 13, 2007 8:16 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Ivana_pa »

Ja sam koristila dva puta. Oba puta sam se osećala normalno, čak mi se ni ciklus nije poremetio. Mada mi je doktor rekao da se ne čudim ako dobijem ranije ili do nedelju dana kasnije. Nije mi pominjao neka ograničenja...
Upoznajte moju srećicu!
Ko ga ne bi voleo guza ga zaboleo!

Roditelj.com
DusaniMilica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Nov 25, 2006 6:50 pm

Post od DusaniMilica »

Ja sam ih takodje uzimala dva puta, doduse, davno.
Lekari (zajedno sa mojim ginekologom) ne preporucuju da se uzimaju vise od dva puta godisnje, tj. ne na manje od 6 meseci razmaka izmedju pilula. Prvi put kada sam ih uzimala poremetio mi se ciklus za nekoliko dana (3 dana kasnjenja) i pojavio se odredjeni miris kojeg pre nije bilo.
Drugi put je ciklus poceo oko 7 dana ranije, ali nije bilo drugih side-efekata.

Postinor 2 su pilule za HITNU kontracepciju i sa njima se ne treba igrati. Jedna moja dobra prijateljica ih je koristila pre jedno godinu dana, i tada joj je ginekolog rekao da ne sme da ih koristi najmanje sledecih godinu i po dana da ne bi snosila posledice (koje, u to nisam ulazila). Najbolje je prvo se konsultovati sa ginekologom.
Masha23
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 11, 2005 10:32 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Masha23 »

I ja sam ih koristila pre par meseci, prvi put tada. Nisam imala nikakve posledice, ali mi je takodje receno da se maximalno smeju koristiti 2 puta godisnje.
Nadam se da mi vise i nece trebati. 8)
Odgovori