Da li pilula za dan posle moze da dovede do izostanka menstr

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
Andjela20
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Mar 13, 2011 1:31 am

Da li pilula za dan posle moze da dovede do izostanka menstr

Post od Andjela20 »

Potrebna mi je vasa pomoc. Spavala sam sa deckom, ali nismo koristili kondom, i popila sam pilulu za dan posle. Tog meseca sam dobila na vreme. Medjutim, posle toga smo spavali sa kondomom i nije postojao nikakav rizik da ostanem trudna. Ne znam sta se desava, jer mi kasni 15 dana. Uradila sam test za trudnocu i bio je negativan, a ja jos nisam dobila. Da li je to posledica pilule, ili hormonski poremecaj ili moze da dodje to nezeljene trudnoce? Molim vas pomozite mi, ne znam sta da radim. :( :( :(
Zli doktor
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 19, 2010 7:04 pm

Re: Da li pilula za dan posle moze da dovede do izostanka menstr

Post od Zli doktor »

Andjela20 napisao:Potrebna mi je vasa pomoc. Spavala sam sa deckom, ali nismo koristili kondom, i popila sam pilulu za dan posle. Tog meseca sam dobila na vreme. Medjutim, posle toga smo spavali sa kondomom i nije postojao nikakav rizik da ostanem trudna. Ne znam sta se desava, jer mi kasni 15 dana. Uradila sam test za trudnocu i bio je negativan, a ja jos nisam dobila. Da li je to posledica pilule, ili hormonski poremecaj ili moze da dodje to nezeljene trudnoce? Molim vas pomozite mi, ne znam sta da radim. :( :( :(
Uradite test na trudnoću iz krvi (just in case) i ultrazvučni pregled... Pa ako je to sve u redu sačekajte spontano menstrualno krvarenje... Ako budete čekali više od dve nedelje javite se svom doktoru da vam lekovima izazove menstrualno krvarenje...
Verovatno je to posledica uzimanja pilule, ali ne mora da znači... Nije to ništa strašno... Izbegavajte čestu upotrebu urgentne kontracepcije jer može da dovede do mnogih komplikacija (jedna od njih je i vanmaterična trudnoća...) :o
makily5
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Dec 10, 2011 11:28 am

Re: Da li pilula za dan posle moze da dovede do izostanka menstr

Post od makily5 »

Pre 5 dana popila sam pilulu za dan posle "escapelle" , nisam imala nikakvih simptoma, ali danas sam dobila menstruaciju. Mene zanimaju sledece informacije: Da li sam trebala da dobijem menstruaciju ili ne? Koliki je prag stetnosti te pilule, i da li je istina da je to gora opcija od abortusa? Takodje, zanime me, pilule za kontracepciju sam uzela pre nedelju dana, ali jos nisam pocela da ih pijem. Kada bih mogla da pocnem da ih pijem, s obzirom na escapelle pilulu?
Hvala puno.
Odgovori