Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.
Dobar dan, trebala bih hitan odgovor!
Sinoc sam prvi put u zivotu imala nezasticen seksualni odnos (ne znam sta mi bi!?!)... Nije doslo do ejakulacije u vaginu (ako se uopste tako strucno kaze... ), ali ja se plasim da nisam mozda ipak "zaglavila"....
Od jutros sam isla kod ginekologa, ali ona nije htela cak ni da me pregleda, dala mi je uput za neke briseve i to je sve... Rekla mi je da mogu za jedno 5 dana da uradim neki test. Ali meni je to kasno... Sta ako sam stvarno zatrudnela!?!
Zanima me Vase misljenje, da li bih ja mogla da uzmem tu pilulu "jutro posle" na svoju ruku, posto sam procitala negde da ona moze da se uzme u roku od 72 sata od seksualnog odnosa? I da li mislite da je potrebno da je uzimam s obzirom da mi je kraj ciklusa i da bih za nekih 5-6 dana trebalo da dobijem menstruaciju? Plodne dane ne mogu da izracunam jer nemam bas najredovnije cikluse...
Da sam ja na tvom mestu, uzela bih. Bez obzira sto decko nije ejakulirao, moguce je da je izaslo malo sperme u toku odnosa, a to je dovoljno da zatrudnis. Ne kazem da jesi, vec samo da je moguce.
Odluka je naravno tvoja. I sta god da odlucis, znaj da se pilula za jutro pole moze uzeti do 72 sata posle odnosa. A sto pre uzmes, delotvornija je.
Srecno
Ako imate neredovne menstruacije ( naravno da niste napisali sta to znaci u Vasem slucaju...to bi bilo previse informacija !? ), a imali ste nezasticen odnos, onda uzmite pilulu poslije, za koju ne trebate imati nikakve pretrage. Ako se jos uvijek ne prodaje u apotekama onda morate kod ginekologa po recept.
Devojke, samo bih zelela jos jednom da vam se zahvalim!
Uzela sam pilule... (za one koje ne znaju ili koje ih jos nisu koristile - u pakovanju su dve. Druga se pije posle 12 sati. A nisu ni skupe, kostaju oko 400 dinara... Mislim da je to extra i da svako u slicnoj situaciji moze sebi da ih priusti.)
Mnogo sam mirnija, a i procitala sam negde na netu da i nisu bas toliko opasne kao sto se prica... Jednostavno, bolje je spreciti nego...
Znam samo da mi vise nece pasti na pamet da se zezam bez zastite, sto bih i vama preporucila!
girl_from_nowhere napisao:Apsolutno ne bi bilo zgodno da opet omanes sa kondomom. I znaj da se te pilule smeju koristiti samo 2 puta godisnje.
Da, da, znam.
Bice zeznuto samo ako mi u skorije vreme pukne kondom...
Ali, s obzirom da mi se to nikad nije desilo jos uvek se uzdam u sigurnost Durex-a!
vuksa napisao:ovako..znam da sme samo dva puta godisnje da se uzima ova tableta ali sta ako se desi da mora da se uzme opet posle dva meseca
treba mi odgovor hitno
E, slusaj ovako! Da ti ja kao laik kazem!
Naslusala sam se raznih slucajeva... Znam devojku koja je u roku od tri meseca cak PET PUTA uzela pilule!!! Nista specijalno joj se nije desilo osim sto je totalno unistila zeludac! Moguce da je imala i neki poremecaj hormona, ali nemam vise nikakvih informacija...
Najbolje ti je da saslusas savet lekara, ali ako ti niko ne odgovori... sto da ne!
Isto tako sam srela jednu devojku kod ginekologa koja kaze da je posle 2 meseca morala da uzme ponovo i nije osecala nikakve tegobe... Bila je u fazonu "u svakom slucaju je jeftinije i bezbolnije od abortusa!''
To je to! Pretpostavljam da ti nisam nesto specijalno pomogla, ali ako uskoro ne dobijes PRAVI odgovor, pusti nekom od doktora PP!
vuksa napisao:sta se desava ako ejakuliram u devojku dva sata od kako je popila drugu dej after pilulu? HITNO HITNO HITNO
E brate lakse malo... Jesi li ti cuo za kondom?
Ne znam sta se desava, ali bih vam preporucila da ona pocne da pije antibebi-pilule s obzirom da se bas zezate!