Molim Vas za savet i pomoc.Imam 29 godina i 4-6 % aberaciju 46 hromozoma (Tarner sindrom).Iza sebe 4 neuspele trudnoce.savetuje mi se da uradim vantelesnu sa PGD ali kod nas je to zakonom zabranjeno!!!
Sta da radim i gde da radim i kolike su garancije da je plod zdrav?
PGD?
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
Ono što mogu reći, da se preimplantaciona genteska dijagnostikla radi u nekoliko Evropskih država.
Meni je poznato da se radi u Češkoj, Rusiji, mislim i Turskoj,Španiji...
Rizik primene metode je od 1-4%.
Dakle, ostalo odlazi na uspešnost.
O tome možeš pročitati, najbolje, na sajtovima npr. klinika u Češkoj, za ivf tretman..ili npr. na site klinike AvaPetar, Saint Petersburg.
Cena nije mala...ja bih puno poverenje poklonila rusima....
.... iz ličnog iskustva....
Ili, možda Moskovska Altra Vita klinika...rusi to rade više od jedne decenije.....kao rutinsku metodu, iako je krajnje senzibalna...i predstavlja hiper dijagnostičku metodu.
Košta od 2000-2200evra.
Imaš i ilustracije na strani o pgd-u.
Pogledaj malo.
Na srpskom jeziku, na netu, nećeš naći ni jedan naučni tekst o ovome.
Meni nije ništa, nikada izbacilo.
Probaj da se informišeš, pusti e-mail klinikama sa pojašnjenjem konkretne dg...
Meni je poznato da se radi u Češkoj, Rusiji, mislim i Turskoj,Španiji...
Rizik primene metode je od 1-4%.
Dakle, ostalo odlazi na uspešnost.
O tome možeš pročitati, najbolje, na sajtovima npr. klinika u Češkoj, za ivf tretman..ili npr. na site klinike AvaPetar, Saint Petersburg.
Cena nije mala...ja bih puno poverenje poklonila rusima....
.... iz ličnog iskustva....
Ili, možda Moskovska Altra Vita klinika...rusi to rade više od jedne decenije.....kao rutinsku metodu, iako je krajnje senzibalna...i predstavlja hiper dijagnostičku metodu.
Košta od 2000-2200evra.
Imaš i ilustracije na strani o pgd-u.
Pogledaj malo.
Na srpskom jeziku, na netu, nećeš naći ni jedan naučni tekst o ovome.
Meni nije ništa, nikada izbacilo.
Probaj da se informišeš, pusti e-mail klinikama sa pojašnjenjem konkretne dg...
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Jun 12, 2009 2:31 pm
Da dodam...
Ako se snalaziš sa engleskim, bilo bi ti od velike koristi i da odeš na
www.fertilytifriends.uk
Tamo imaš chat: na desetina stranica, baš o IVF+PGD...i možeš videti tuđa iskustva, uglavnom postiraju iz Britanije, ali i iz čitave Evrope..takođe, možeš saznati i o klinikam koje ga rade..
Idi na message board..pa na traži- PGD..baš ima dosta postova.....uostalom, registruje se...i pitaj šta te interesuje...
U Rusiji, klinici gde sam ja radila ivf je 2900evra, sa pgd još 2200...mogu da utiču i na pol deteta, što ti predpostavljam i nije bitno...već da bude uspešna trudnoća..
Meni je bio planiran pgd..kao dodatna garancija uspešnosti ivf.....ali, dr je odustala sa obrazloženjem da je reč o hiper senzitivnoj metodi..koja bi kao takva, možda, nepotrebno eliminisala jedan broj embriona...koji bi mogli dovesti do sasvim zdrave oplodnje....
U Češkoj je ivf znatno jeftiniji.., oko 1100 ili 1200...bez ICSI.Cena pgd je i ovde oko 2000.
odlične statistike uspešnost.i..
Idi na ovaj sajt!
Srećno!
a ja ću čekati još koji dan..za Beta hcg test ....

Ako se snalaziš sa engleskim, bilo bi ti od velike koristi i da odeš na
www.fertilytifriends.uk
Tamo imaš chat: na desetina stranica, baš o IVF+PGD...i možeš videti tuđa iskustva, uglavnom postiraju iz Britanije, ali i iz čitave Evrope..takođe, možeš saznati i o klinikam koje ga rade..
Idi na message board..pa na traži- PGD..baš ima dosta postova.....uostalom, registruje se...i pitaj šta te interesuje...
U Rusiji, klinici gde sam ja radila ivf je 2900evra, sa pgd još 2200...mogu da utiču i na pol deteta, što ti predpostavljam i nije bitno...već da bude uspešna trudnoća..
Meni je bio planiran pgd..kao dodatna garancija uspešnosti ivf.....ali, dr je odustala sa obrazloženjem da je reč o hiper senzitivnoj metodi..koja bi kao takva, možda, nepotrebno eliminisala jedan broj embriona...koji bi mogli dovesti do sasvim zdrave oplodnje....
U Češkoj je ivf znatno jeftiniji.., oko 1100 ili 1200...bez ICSI.Cena pgd je i ovde oko 2000.
odlične statistike uspešnost.i..
Idi na ovaj sajt!
Srećno!
a ja ću čekati još koji dan..za Beta hcg test ....