Period lecenja kondiloma

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
svetislav
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Nov 01, 2006 10:12 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Period lecenja kondiloma

Post od svetislav »

Da li neko moze da mi da odgovor..............

Vec neko vreme imam kondilome. Pre dva meseca sam otisla na intervenciju skidanja kondiloma laserom. Doktor je bio optimista i rekao je da je sve skinuo i da dodjem za dve nedelje na kontrolu. Posle dve nedelje naisao je na jos kondiloma , pa je opet spaljivao. Zatim posle dve nedelje i treci put je spaljivao novonadjene kondilome. Kondilomi se nalaze na "usnama" sa unutrasnje strane. S obzirom da planiram sto pre bebu, ocajno zelim da se sto pre izlecim. Interesuje me da li je normalno da se laserom na svake dve nedelje "doradjuju" kondilomi, ili je to moguce otkloniti iz jednog puta? Da li znate nekog dobrog doktora koji moze da mi pomogne vezano za kondilome? Koliko tretmana laserom je neophodno da se skinu svi kondilomi?
svetislav
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Nov 01, 2006 10:12 pm

Post od svetislav »

neko ?
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am

Post od minjab »

Jako ne zahvalno pitanje.....

Ja lično imam jako dobrog gin. i radila sam dva puta laserom.Nisam mogla sve da izdržim prvi put......a drugi put nisam ni osetila.Moja drugarica je tri puta radila jer su joj se na odredjeni period ponovo javljali.
Postoje i ginekolozi koji će da ostave namerno ....pa se vidite još par puta ....

Zato kažem da je nezahvalno.
hypo_hondar82
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 10, 2006 4:37 pm

Post od hypo_hondar82 »

Ja stvarno ne znam ko to skida kondilome laserom,bez opste anestezije.Zato se i radi tako,da ne bi dolazili sto puta,sto privatnici ne mogu da izvedu ,pa cimaju ljude sto puta.Najbolje otici u drzavnu bolnicu,ionako se svuda placa,tamo imaju i vise iskustva i definitivno nije normalno to sto ti dr radi!
Slazem se da je ne zahvalno,svako ima neko svoje iskustvo.Posto je virusna infekcija u pitanju,treba raditi na jacanju imuniteta,jer se posle nekog vremena,virus eliminise iz organizma,posle otklanjanja promena(bar tako kazu).
Treba da uradis kolposkopiju I papa test,ako nisi,da proveris da li nemas unutrasnje, i da def promenis dr.
Sve najbolje!
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am

Post od minjab »

Skoro svi rade bez opšte anestezije ,a i ne znam zašto bi se uvodilo u anesteziju (koja može da bude mnogo veća opasnost od ovog što se radi).
Ja sam prvi put prekinula jer je došlo do komplikacija ,mojom krivicom.A drugi put ,je bilo skroz ok. i ne znam čemu bi mi trebala anstezija ,možda da bi naplatili još i to. :wink:

A i pola ženskog sveta kog znam (nažalost) imalo je isti problem ,isto nikad čuli da rade u opštoj anesteziji.

Evo forumaši javite se ,ako ima nekog ko je radio sa anestezijom....vaša iskustva.

To me podseća kao kad neko traži popravku zuba sa anestezijom :o :o :o .Ako ne može malo da se uzdrži od bola onda stvarno.......A kad bi znali posledice bilo koje anestezije (ne mora ,ali i može ....)
kolko josh
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Okt 16, 2006 2:14 pm

Post od kolko josh »

Pa ovako....
Period zarastanja rana od skidanja kondiloma je od 3-4 nedelje.... ako te neko przi na dve, znachi da nesto nije u redu. Potrazi mislenje drugog lekara. Ima ih koji samo uzimaju novac. Nadji nekog u koga imas poverenja.
Skidanje se vrsi pod lokalnom anestezijom, mada je moja sestra radila pod opstom. Niko te nece prziti "na zivo", sem ako nisi alergicna na anesteziju.
Za period potpunog izlecenja se uzima 6 - 12 meseci - ako se ne vrate u ovom periodu, a ponovo se nakon istog pojave, smatra se da si se ponovo zarazila.
Velika je verovatnoca da ce ti se ponovo pojaviti u trudnoci. Cak, zene nosioci HPV virusa, koje nisu imale manifestaciju kondiloma dok nisu bile u drugom stanju, bi razvile iste u trudnoci, da bi im se nikad vishe posle ne bi pojavili.

Eto. Ne brini. Zivi zivot.
beba011
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Sep 23, 2006 10:12 pm

Post od beba011 »

Ja sam pre dve nedelje skidala kondilome laserom u drzavnoj bolnici, u opstoj anesteziji. Isto sam tako kao vi bila uspanicena vise od same anestezije nego od intervencije. Isto sam tako razmisljala zasto bi davali totalnu za neku rutinsku intervenciju od 10 minuta?! Bas mi je bila frka i pomisljala sam da tu nesto nije bas najbolje, ali me je ipak "tesilo" to da sam u drzavnoj ustanovi i da se ipak ne moze desiti nista toliko strasno (mozda vam ovo zvuci paradoksalno, ali ja ipak vise poverenja imam u drzavnu bolnicu nego u privatnika koji ko zna da li radi na crno, koji su lekari i sl.). Elem, cim sam otisla tog jutra objasnili su mi da to nije klasicna anestezija za operaciju, vec anestezija koja samo uvodi u san, dakle nista ne osecas i kada zavrse ti samo odspavas jos pola sata otprilike i posle toga uskoro ides kuci! Naravno, anesteziolog radi svoj deo posla, ginekolog svoj, sestre svoj... I nema nikakvog razloga za strah! Vazno je da nista ne jedes pre intervencije i to je otprilike to. A cena je duplo jeftinija nego kod privatnika! Posle intervencije ti lepo kazu da 6 nedelja nema odnosa, da u prve dane stavljas obloge i mazes kremu (pantenol ili jekoderm ili jomelop) i da za 6 nedelja dodjes na kolposkopiju kada pregledaju da li su se pojavili novi i da urade Papa test! Dakle, sve te instant varijante u dve nedelje su mi sumnjive. Ne znam, ajde i da poverujem da moze za dve nedelje da se sve sredi, mada evo kada pogledam sebe sada (a proslo je tacno toliko od skidanja kondiloma, kojih je, pri tom, u mom slucaju bilo malo i bili su samo spoljasnji) mislim da je besmisleno raditi pregled i jos besmislenije recimo opet "prziti" kada se ranice jos nisu skroz povukle...
Ne znam da li ti nesto znaci moje iskustvo, ali htela sam samo da napisem da opsta anestezija nije uopste tako strasna, kao sto zvuci! Promeni lekara, raspitaj se jos malo oko ovoga i onda odluci sta ces... U medjuvremenu, ono sto sigurno mozes sama a to je da jacas imunitet jer to je i jedini nacin da tim malim smaracima ne dozvolis da se iznova i iznova javljaju!
Srecno!;)
Odgovori