Postovani.
Porodila sam se 23.08.2015,nakon 6 nedelja krvarenje nije prestalo ,otisla sam na kontrolu doktor u domu zdravlja je rekao da me nisu ocistili i poslao na reviziju,doktor koji me je porodio je u bolnici rekapoda nema nista i dao kapi za skupljanje materice,kako ni onda nije prestalootisla sam privatno i posto je parceta od posteljice jos bilo tu,resila da mi oni iskiretiraju,usled intervencije je doslo do perforacije zida materice i hitno sam prevezena na kliniku ( na zadnjem zidu uterusa blize fundusu i desnom jajovodu uocen je defekt u kontinuitetu svih slojeva zida uterusa precnika oko 2 cm.Kroz defekt na zidu kiretom se odstranjuje tkivo koje lici na postpartalnu reziduu a materijal se salje na HP.Defekt se suturira u dva sloja.U desnaligg.lata uocava se hematom precnika 5-6cm koji u toku intervencije ne povecava svoju dimenZiju.) to se desilo 19.10.2015 ovo je otpusna lista iz Gak-a.Na kontrolama je sve bilo manje vise u redu sem hematoma koji smanjuje svoju dimenziju i jos uvek je tu zadnjeg puta je bio 3 cm sa 2,5 ali se izbistrio,pila sam hymoral.HPnalaz"residua post partum.Prisutno dosta elemenata inflamacije".Da li je normalno da ja jos uvek krvarim,to je vise kao neka sluz nalik belancujajeta nekad budei bezbojna,nekad braon,u sustini nema sveze krvi i jvlja se to par puta u toku dana nije konstantno?I sinoc sam osetila jak bol u stomaku koji se sirio u kicmi i niz desnu nogu celu nogu i trajao nekih 15 -tak minuta sad vec nemam bolove,par dana unazad iamam bol pri kraju mokrenja samo i posle nista,da li jeto povezano?I da sta smem raditi da li smem drzati bebu od 6 kg,posto sam dobila dva razlicita odgovora od doktora?
Perforacija materice
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik