Penicilin u pocetku trudnoce

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
D.J.
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Apr 14, 2006 2:13 pm

Penicilin u pocetku trudnoce

Post od D.J. »

Zdravo svima,

obzirom da mi je jako dobra drugarica u pitanju, moram da pitam vase misljenje...
Ovako:
Pre 6 meseci je imala kiretazu ili skoro porodjaj u 14 nedelji (ja mislim) nakon sto su joj otkrili da joj beba ima down sindrom....ona je sacekala tih 6 meseci koliko su joj doktori rekli da mora da saceka...i evo opet zatrudnela...
e sad...ona se jako ugojila za ta tri predhodna meseca 11 kg...i naravno joj se zdravlje pogorsalo....pre 10 dana je imala cudan napad gusenja i jakog lupanja srca...pocela je da prima inekcija koktela vit. B i bensedina...i uzela bolovanje (stres na poslu)....rekli su joj da mora da drzi STROGU djetu....
Pronasli su joj bakterije u mokraci , e sad je meni jako cudno, jer kad je radila urinokulturu napisano je da ima 10.000 bakterija..a nista ne pise kojih...naravno i bilirubin joj je jako pojacan....znaci jaka upala

Ona saznaje da je ostala u drugom stanju...i doktorka opste prakse je prepisuje penicilin inekcije 6 komada....odlazi kod ginekologa i ona joj kaze da ih primi....

E sad meni je cudno to da joj nisu u urinokultui rekli tacno sta je u pitanju i shodno tome odredili antibiotik....a i koliko znam antibiotici se izbegavaju u prva tri meseca...a pogotovo inekcije penicilina....

Sta misle doktori sa ovog foruma..ovo se sve desava u zadnjih nekoliko dana...

Hvala pumo i pozdrav
ravijojla
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Feb 20, 2008 11:26 pm

Post od ravijojla »

nisam doktor ali pokusacu da odgovorim jer sam se i sama skoro porodila.Penicilin u trudnoci je dozvoljen i ja sam ga primala u 3 mesecu trudnoce i nista mi se nije desilo.Koliko mi je poznato zabranjeni su tetraciklini ali i oni tek u posladnjem tromesecju.Nemoj da brines sve je u redu!
veki30
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 07, 2005 2:42 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od veki30 »

ja sam u drugom mesecu primala i inekcije penicilina i 2 puta dnevno kroz infuziju ogromne kolicine penicilina jer je to jedino bilo sigurno da ce pomoci obzirom da zbog trudnoce su obustavljene druge terapije.
Za dijetu bi bilo dobro da se obrati nekom nutricionisti da ne radi nista na svoju ruku, jer sam ja veruj mi zahvaljujuci njima iz trudnoce izasla mrsavija nego sam u kad sam ostala, a bebice su bile odlicne, jedna malo mrsavija, druga zadovoljavajuce tezine (zbog hipertenzije) ali sa odlicnom krvnom slikom.
Nikada nisam bila gladna ali sam se hranila po njihovom redosledu i super sam funkcionisala

Urino kulturu nek uradi ponovo i neka zahteva da joj napisu koje jer se meni desilo da na nalazu pise bakterija 10.000, a kad sam insistirala dobila sam nalaz da su u pitanju saprofite koje se ne lece vec su normalno prisutne. Samo puno cajeva (ima u apoteci u Tadeusa Koscucskog caj za trudnice i bebe, i meni je bio sasvim ok)
double trouble is my life
D.J.
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Apr 14, 2006 2:13 pm

Post od D.J. »

Hvala puno na odgovorima,

cekam da mi se javi (drugarica) otisla je do lekara da proveri...a da inace juce je otisla jos jednom, da bi joj dr rekla da ipak nije tako jaka upala i dala joj drugi antibiotik (moram da je pitam danas koji)....Totalno bezveze, umesto da joj je rekla da ponovi urinokulturu, pa onda dalje....

Hvala jos jednom i pozdrav

ps

Za nutricionistu cu joj preneti sigurno...hvala
aida7b
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Nov 08, 2006 3:43 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od aida7b »

Zdravo,
Ja sam prosli put kad sam mislila da sam trudna imala e.coli u urinu i doktorka mi je rekla da dok se ne vidi da li je stvarno u pitanju trudnoca ne dolazi u obzir nikakva druga terapija izuzev penicilinskih antibiotika. Tako da, iako nisam doktor, koliko sam obavestena, penicilin je dozvoljen u trudnoci, a druge grupe antibiotika NE!
Cajic Josif Pancic (Tadeusa Koscuska) za trudnice i bebe protiv bakterija u urinu uvek dolazi u obzir.
Sto se tice viska kg tu nemam iskustva, pa ne mogu nista da kazem ali se nadam da ce se tvoja drugarica toga brzo i uspesno resiti.
Srecno
Odgovori