Za Pedju-laparaskopija
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
Za Pedju-laparaskopija
U Narodnom frontu ili Dragise Misovic?Molim za savet!
Valjevo

Making the decision to have a child is wonderous! It is to decide forever to have your heart go walking around outside your body!
http://www.*/forum/
Dragi Pedja,
Imam cistu na levom jajniku velicine 5,9x4.3 i pocetna dijagnoza je bila unilokularna cista bistrog sadrzaja,jasne kapsule.Medutim na posledjem ultrazvuku mi je receno da se cista nesto promenila da je nesto pocelo da raste na njenoj kapsuli prema jajniku.Radila sam kolor dopler na kome nisu registrovani nikakvi protoci.CA 125 mi je 26,2 (radjen u Hexalabu gde su referentne vrednosti do 35).AFP,BHCG,CEA,LDH su mi u granicama normale.Levi jajnik je ocuvan gotovo u celini i slicne je gradje ,velicine i oblika kao desni.Ne secam se dimenzija ,ali nije uvecan.Protoci i otpori u janiku su normalni.Papa je II grupa.
Sad vec zakazujem operaciju, ali se dvoumim izmedju klasicne i laparaskopske,kao i izbora hirurga.Iz Beograda sam.Lekar je na nalazu napisao da je to slozena cista,cini se benigna.Ali ja se ipak uzasno plasim.Imam 33 godine i nisam radjala.Mozete li vi nesto vise da mi kazete o tome?Da li se desavaju takve stvari da nesto pocne da raste na cisti a da bude benigno?Molim savet,ne spavam i ne jedem,preplasena sam!Hvala unapred!
Sto se tice lekara koji bi me operisao ne znam ni jednog!Imate li vi neku preporuku!
Imam cistu na levom jajniku velicine 5,9x4.3 i pocetna dijagnoza je bila unilokularna cista bistrog sadrzaja,jasne kapsule.Medutim na posledjem ultrazvuku mi je receno da se cista nesto promenila da je nesto pocelo da raste na njenoj kapsuli prema jajniku.Radila sam kolor dopler na kome nisu registrovani nikakvi protoci.CA 125 mi je 26,2 (radjen u Hexalabu gde su referentne vrednosti do 35).AFP,BHCG,CEA,LDH su mi u granicama normale.Levi jajnik je ocuvan gotovo u celini i slicne je gradje ,velicine i oblika kao desni.Ne secam se dimenzija ,ali nije uvecan.Protoci i otpori u janiku su normalni.Papa je II grupa.
Sad vec zakazujem operaciju, ali se dvoumim izmedju klasicne i laparaskopske,kao i izbora hirurga.Iz Beograda sam.Lekar je na nalazu napisao da je to slozena cista,cini se benigna.Ali ja se ipak uzasno plasim.Imam 33 godine i nisam radjala.Mozete li vi nesto vise da mi kazete o tome?Da li se desavaju takve stvari da nesto pocne da raste na cisti a da bude benigno?Molim savet,ne spavam i ne jedem,preplasena sam!Hvala unapred!
Sto se tice lekara koji bi me operisao ne znam ni jednog!Imate li vi neku preporuku!
-
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Jan 11, 2005 11:01 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Draga Anavel ne preterujte sa strahom. Najverovatnije se radi o neprsnutom folikulu na jajniku.
Nemoguće je da u zidu ciste nema protoka, verovatno nisu podešeni filteri na UZ aparatu. Kod malignih tu protok u sistoli je povećan, tj. smanjen je otpor u krvnim sudovima tumora.
Što se tiče preporuke preporuka bi zvučala kao reklama.
Čudi me da vam nisu predložili pukciju ciste i citološku analizu dobijene tečnosti. Mislim da je laparaskopija prava metoda za vaš problem.
Pozdrav Peđa
Nemoguće je da u zidu ciste nema protoka, verovatno nisu podešeni filteri na UZ aparatu. Kod malignih tu protok u sistoli je povećan, tj. smanjen je otpor u krvnim sudovima tumora.
Što se tiče preporuke preporuka bi zvučala kao reklama.
Čudi me da vam nisu predložili pukciju ciste i citološku analizu dobijene tečnosti. Mislim da je laparaskopija prava metoda za vaš problem.
Pozdrav Peđa
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Jul 23, 2006 7:16 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Evo mene prvi put ovde,mada se sa sterilitetom...i tim stvarima mucim vec mnogo godina.Nadam se da cu bar naci odgovore na neka pitanja,posto se uspehu sve manje nadam.Naime moja dijagnoza je: neprohodni jajovodi,obostrani hydrosalpinx.Dijagnozu postavio Nebojsa Radunovic posle HSG-a koji mi je radio.Terapija baktrim,krece sa postupkom IVF???Da ne duzim,nije uspelo ni tada,ni tri puta kod Radulovica,ni kod Goce Ivanovic,,,Svima sam nosila snimke,otpusnu listu sa dijagnozom,niko nikada nije pomenuo taj hydrosalpinx kao smetnju za IVF.Bila sam skorije kod Dr Spremovic i ona mi je prva pomenula da bi pre eventualnog novog pokusaja trebalo "to" da se otkloni jer je tecnost koja setu skuplja toksicna,,,,i znate vec.Sad se ja pitam kad je ona to naucila,jer sam citala da je i ona radila IVF sa dijagnozom kao sto je moja.Cini mi se da je Blondie u pitanju.Sad i Goca Ivanovic kaze da se "to" mora odstraniti,a meni je radila postupak a da to nije ni pomenula.Pitam se kad je ona to naucila.Cini mi se da sam procitala da Goca IVF u svojoj klinici radi sama(cak i biologiju)!!!Pouzdano znam,nije tacno!!!Imala je biologa,necu da imenujem,i taj deo sigurno nije radila sama(bar kad sam ja bila u postupku kod nje).Kad sam sledeci put razgovarala sa njom,rekla je da je da joj sada dolaze Belgijanci,jer je biolog na trudnickom bolovanju,i da malo sacekam dok se ne uhodaju.Ja vise nikome ne verujem.Nije razlog mog razocaranja samo neuspeh tolikog broja IVF,vec povrsan pristup svih tih doktora-a veliki je novac u pitanju.Bar sam za Ivanovicku mislila da je temeljna ali sada,,,