Za dr. Pedju-histeroskopija, hitno

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
pieta
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Sep 01, 2005 12:33 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Za dr. Pedju-histeroskopija, hitno

Post od pieta »

29.01.2008. uradjena histeroskopija u i.v. analgeziji.
Nalaz: cervikalni kanal suzen u donjoj polovini uz ist. Uterus lakog spustenog dna izmenjen brojnim polipoznim promenama. Na zadnjem zidu, levo, pecurkasta formacija promera 1x1 cm. Lako je smanjene supljine. Oba usca se, iza brojnih polipoznih formacija, samo naziru - bolje levo. Uradjena kiretaza a materijal poslat na HP pregled.
Histeroskopija je radjena osamnaestog dana ciklusa. Preoperativno, sto se tice medikamenata, nista nisam pila. Posle histeroskopije imala sam vrlo oskudno krvarenje ( u tragovima ). Lekari su mi rekli da ce ocekivano menstrualno krvarenje biti pomereno, sto nije bio slucaj nego sam dobila na vreme ( oskudno krvarenje u tragovima koje se javilo neposredno nakon histeroskopije preslo je u obilnije menstrualno krvavljenje ). Cekam HP nalaz pre odlaska u Beograd. Pitanja:
1. Doktori mi preporucuju Cyclo-Progynovu od 5. dana ciklusa ( danas mi je 2. dan ). Medjutim s' obzirom da imam hiperprolaktinemiju ( MR nalaz negativan), intra muralni miom na zadnjem zidu uterusa velicine 4 cm i fibrocisticne dojke sto je rizik u kombinaciji sa Cyclo-Proginovom, interesuje me Vase nisljenje sto se tice predlozene terapije.
Ciklusi su mi redovni.
2. Zasto se kod nekih pacijentkinja posle histeroskopije remeti ciklus, a kod mene ne ?
3. Da li smeta sto je radjena 18. dana ?
Unapred hvala.
PedjaDj
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jan 11, 2005 11:01 pm

Post od PedjaDj »

Draga Gđo Pieta
Većinu pitanja trebate, a neka ste već trebali postaviti ginekologu koji vam je radio histeroskopiju.
Neobično je to mnoštvo polipa u materičnoj šupljini, nisam za sada nailazio na takav nalaz a radim histeroskopije poprilično dugo.
Da li su vam snimili histeroskopski nalaz ili je sve na reč? Ako imate snimak tj. video zapis, pošaljite ga pa ću vam dati svoje mišljenje.

Pozdrav DrPeđaDj
pieta
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Sep 01, 2005 12:33 pm

Post od pieta »

Nemam video zapis.
Sto se tice dana kada je radjena histeroskopija rekli su da nije toliko stasno sto je 18.tog dana. Sto se tice ciklusa rekli su da ciklus moze a i ne mora da bude pomeren i to sto meni nije da je to super. Pitala sam ih pitanja koja pitam Vas pre i posle histeroskopije a ovo su odgovori.
Odgovori