Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.
Dr Pedja molim vas da mi date jedan mali savet u vezi ranice na grlicu,ja sam vas pitala o tome ali sam pre 7 dana isla na kontrolu posle terapije,preporucili su mi dr Perisica iz fronta,on mi je rekao da se ranica koju imam nije povukla i da izgleda veoma ozbiljno,kao i da ne veruje da je PA II grupa,pa sam ponovila test.Imam 23 god. i jedan missed pre 3 meseca (idiopatski) a doktor me je na kolposkopskom pregledu pitao kada sam se porodila??Jer mi je naime materica podeljena kao posle porodjaja,inace missed se desio u 10 nedelji (bez krvarenja,samo je uginuo plod)Zakazao mi je biopsiju za prvu nedelju posle ciklusa i lasersko uklanjanje ranice koja je ogromna i sumnjiva kako kaze doktor.Zanima me da li se lasersko uklanjanje radi na klinikama ili samo privatno i koja je cena i dali je biopsija bolna.Prepisao mi je orvagil vaginalete i kapsule pre biopsije.Hvala puno,pozdrav
Draga Marija
pošto ste nakon mog odgovora bili kod kolege Dr Perišića bilo bi očekivano da njega i pitate sve što vas zanima s obzirom da vas je on pregledao te ima uvid u vaše stanje.
Nekom ili verujete ili ne?
Niste trebali da otvarate novi topik već da nastavite u starom gde se nalazi vaše pitanje i moj odgovor, čisto zbog kontinuiteta diskusije.
Inače tzv."ranice" tj ektopije grlića nije ni potrebno dirati jer su normalan nalaz, ali kao što vidite svi sumnjaju: kolega u kolegu koji je radio PAP II grupa, vi u doktora itd itd.
Nemoj te mi zameriti ali sam skroz ocajna,upravo sam dobila nalaze kontrole koji pokazuju da je ureaplasma i dalje tu iako vec dva meseca pokusavam da je uklonim koristim brdo preparata koje mi je prepisao lekar ali nista ne pomaze.A na nalazu PA je ipak II grupa,osim sto pored toga pise Colpitis,hiperhromazije sta je to,predpostavljam da je neko zapaljenje,a mikrobioloski nalaz je SAPROFITNA FLORA,predpostavljam da je dobro s tim da je predhodni put bila E coli.Hvala vam puno