peckanje i svrab vagine
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
peckanje i svrab vagine
Pre 8, 9 dana spavao sam sa devojkom bez zastite. Zajedno smo jedanaest meseci, a 5 meseci ona pije logest pilule. Posle 8, 9 dana od odnosa, kod nje se javilo peckanje, a zatim i svrab na vagini.
Ona i ja smo bili prvi jedno, drugom, nismo upraznjavali oralni sex.
Zanima nas, posto nemamo bolesti, da li je moguce da su svrab i peckanje, zbog tog odnosa koji smo imali?
I sta da ona radi jer tek za 5 dana joj radi ginekolog?
Da li neko zna zbog cega se javlja peckanje i svrab?
Ona i ja smo bili prvi jedno, drugom, nismo upraznjavali oralni sex.
Zanima nas, posto nemamo bolesti, da li je moguce da su svrab i peckanje, zbog tog odnosa koji smo imali?
I sta da ona radi jer tek za 5 dana joj radi ginekolog?
Da li neko zna zbog cega se javlja peckanje i svrab?
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Sep 16, 2005 9:05 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Svrab se obično javlja kod gljivica. Ne mora da znači da je od odnosa, gljivice se nalaze u samom organizmu i javljaju se kad opadne imunitet - od stresa, nedostatka sna, nepravilne ishrane...a takođe znaju da se jave i kod devojaka koje uzimaju pilule.
U većini slučajeva se brzo izleče ali je najpametnije da devojka ne uzima ništa na svoju ruku već da sačeka ginekologa (a i ti da uradiš bris za svaki slučaj jer je moguće da ih i ti imaš iako nemaš simptome) i dobije odgovarajuću dijagnozu i terapiju. Pozdrav
U većini slučajeva se brzo izleče ali je najpametnije da devojka ne uzima ništa na svoju ruku već da sačeka ginekologa (a i ti da uradiš bris za svaki slučaj jer je moguće da ih i ti imaš iako nemaš simptome) i dobije odgovarajuću dijagnozu i terapiju. Pozdrav
Najbolje je da ona uradi vaginalni i cervikalni bris (bakterioloski) kao i vaginalni sekret. U pitanju je najverovatnije neka gljivica sto nije strasno samo je neprijatno. Ako je u pitanju neka bakterija onda bi bilo dobro da i ti izvadis briseve. Ako je gljivica ona ce dobiti kao terapiju vaginalete a ti mast koju ces mazati. Nista strasno, ne brini, ali svakako mota otici kod ginekologa.
Pozdrav i bez panike!
Pozdrav i bez panike!

Making the decision to have a child is wonderous! It is to decide forever to have your heart go walking around outside your body!
http://www.*/forum/
Postoje razlicite vrste gljivica koje se lece razlicitim vaginaletama. To sto je prosli put lecena Nystatinom nemora da znaci da su ovaj put u pitanju iste gljivice. Prvo na odredjivanje grupe sekreta (gljivice) pa tek onda terapija.

Making the decision to have a child is wonderous! It is to decide forever to have your heart go walking around outside your body!
http://www.*/forum/
-
- Aktivan član
Svrab i peckanje može da označava mali milion stvari mada uglavnom jesu gljivice...ali ipak nije mnogo odgovorno da se odokativno procenjuje šta nam fali.filipos napisao:A da li moze po simptomima da se zakljuci da li su gljivice?
Neće joj ništa biti od Nistatina ali kao što rekoh, vagina ima svoju ravnotežu...ako problem nije u gljivicama, Nistatin koji ukloni gljivice bi mogao da napravi mesta da se bakterije još više namnože i da tako pogorša stvar. Ne mora da znači, zavisi koliko je ko osetljiv ali zašto rizikovati.
-
- Aktivan član
Imala je sreće. Ali poenta je - ovog puta su gljivice, sledećeg puta možda a onog sledećeg ko zna. Pa ako ćete svaki put pogađati - srećno vam bilo. Npr. ja imam svrab i peckanje a imam bakterijsku infekciju.
Inače i gljivice su nezgodne jer simptomi brzo nestanu tj. infekcija se zaleči ali to ne znači da je izlečena. I ako nije, čim se prekine terapija eto njih nazad.
A kako se to može sigurno utvrditi? TAKO ŠTO SE ODE KOD LEKARA I URADI BRIS!!!
Sorry ako sam gruba ali...čuvajte to zdravlje dok ga je lako čuvati.
Inače i gljivice su nezgodne jer simptomi brzo nestanu tj. infekcija se zaleči ali to ne znači da je izlečena. I ako nije, čim se prekine terapija eto njih nazad.
A kako se to može sigurno utvrditi? TAKO ŠTO SE ODE KOD LEKARA I URADI BRIS!!!
Sorry ako sam gruba ali...čuvajte to zdravlje dok ga je lako čuvati.