Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.
Moj problem traje vec nekoliko godina, a u poslednje vreme se zaista pogorsao.
Svaki put posle odnosa sa partnerom osetim jako "peckanje" i potrebu za mokrenjem pri cemu se to peckanje pojacava.Sve analize,koje mi je ginekolog preporucio da uradim,nisu pokazale nista .U urinu mi je pronadjen veliki broj bakterija,medjutim urino kultura je ostala negativna na prisustvo bilo kakvih bakterija.Zaista ne znam sta to moze biti,ali akcenat stavljam na to da se "peckanje" javlja iskljucivo posle sex.odnosa(odmah,ili nekoliko sati kasnije).U poslednje vreme sam dosta razmisljala o mogucnosti da mozda imam klamidiju ,posto sam se prepoznala u nekim od simptoma ,ali se jos uvek nisam tstirala(ginekolog mi to nije sugerisao).
Imam 25 godina i u dugoj sam vezi.Ovaj problem pocinje sve vise da me muci,i to ne samo zbog toga sto sam pocela da izbegavam sex i da se bojim onoga sto me ceka posle,vec i zbog svog zdravlja i skore buducnosti u kojoj bih zelela bebu.
Unapred zahvalna….
najbolje da uradiš test na hlamidiju, mikoplazmu i ureaplazmu, pa ćeš biti sigurna. I bolje je da to uradiš na vreme., dok još ne planiraš bebu, da bi eventualno imali vremena da se lečite. Naravno, iste analize bi trebao i partner da uradi.
P.S. da li upotrebljavate kondom u toku odnosa? Pitam zato što se meni javljaju slični simptomi uvek kada koristimo kondom, jer ne podnosim spermicid koji se stavlja na pojedine vrste kondoma...
upotreba kondoma u mom slucaju nije od neke vaznosti jer se isti simptomi javljaju i kada ga upotrebljavamo i kada ne.
Cena ovih analiza zaista jeste fina.U zavodu za kozno-venericne bolesti u Beogradu cena je oko 2700 din.,a u privatnim ordinacijama i do 4000 din.Zanima me gde se nalazi taj mikrobioloski institut, i da li mi treba uput?
Nalazi se u u Ul. Dr Subotića starijeg 1, u kliničkom centru. Ne znam da li je uput obavezan, ja sam imala. Mikoplazam i ureaplazma su bile oko 700 din, a hlamidija nešto skuplja.