Moja devojka ima 18 godina i pre nekoliko dana je prvi put spavala samnom (bila je nevina) sada ima jake bolove posle piskenja u vidu peckanja (kaze da je jako pece). Sta to moze da bude? Koristili smo kondom i to je sve uredno i normalno proslo, a i ja sam se testirao pre iako nikad nisam spavao sa nekim bez kondoma i bilo je sve u redu. Molim vas za pomoc, svaki put posle piskenja je jako pece i ne zna sta da radi. Sta to moze biti, kad i kako ce da prodje?
Unapred hvala, Decko
Pece posle piskenja! pomoc hitno molim vas.
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
Moze biti urinarna infekcija, cesto se povezuje sa seksom jer tokom njega moze doci do pritiska na mokracnu besiku i uretru i blagog ostecenja njihovih unutrasnjih zidova. Pritisak je veci ako zena nije dovoljno vlazna, sto je pretpostavljam ovde bio slucaj, tako da uz kondom obavezno koristite lubrikant na bazi vode (ima ih u svim apotekama) i izbegavajte polozaje u kojima dolazi do jakog pritiska na prednji zid vagine.
Devojka najpre mora da uradi urinokulturu, za nju se daje uzorak iz prvog jutarnjeg urina tako da ako ide regularno preko drzavnog zdravstva neka ode jos danas po uput kod lekara opste prakse da bi sutra mogla da odnese uzorak u laboratoriju. Ako ne, ta analiza se radi i u privatnim laboratorijama. Dok ne preda taj uzorak ne sme nista da koristi za olaksanje smetnji, osim da pije velike kolicine vode, a posle moze da pije caj od uve ili ako je lekar spreman da joj prepise neke antibiotike pre nego sto budu gotovi rezultati.
Devojka najpre mora da uradi urinokulturu, za nju se daje uzorak iz prvog jutarnjeg urina tako da ako ide regularno preko drzavnog zdravstva neka ode jos danas po uput kod lekara opste prakse da bi sutra mogla da odnese uzorak u laboratoriju. Ako ne, ta analiza se radi i u privatnim laboratorijama. Dok ne preda taj uzorak ne sme nista da koristi za olaksanje smetnji, osim da pije velike kolicine vode, a posle moze da pije caj od uve ili ako je lekar spreman da joj prepise neke antibiotike pre nego sto budu gotovi rezultati.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 9:15 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

pozdravcic...
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 9:15 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Uh, ja sam imala to isto... Pecka posle odnosa, mada meni se to dogodilo posle ihaha kog puta, bas sad skoro (pre 8 dana)... Jedno vece sam otisla kod decka i odjednom mi puna besika, ja otisla lepo u kupatila, piskila, sve ok, kad odjednom, posle 2 minuta, meni se opet pripiski... Ja pomislim da nije mozda da sam se prehladila... Kad ono ne znam gde i kad sam mogla. I to traje celo to vece... Decko kuva uvin caj za urinarni trakt, mene pocinje da pece kad piskim... Dao mi je i tople carape da obucem preko mojih, ali meni nit je hladno nit osecam jezu, samo mi se piski na 2,3 minuta. A kad odem onda ne mogu da se ispiskim... Imam tako taj nagon, ali nikako da piskim kad sednem na dasku. Samo kapne 2 kapi i to je to... Vrati mene decko kuci da spavam, kad ja opet u kupatilo i pri brisanju primetim krv... Onako kao rastvoreno s mokracom pa je rozikaste boje... Primetim da mi je urin neprijatnijeg mirisa nego obicno i pece k'o ludo... Pozovem decka, on ode u apoteku, kupi flasicu za urin i flasicu za urinokulturu i ja odmah ujutru odem da vadim krv i dam ovo na analizu. Videlo se po tome sto je urin mutan da nesto ne valja, a rezultati urinokulture posle dva dana su pokazali i sta nije bilo u redu... Eserihija koli! Dobila sam terapiju antibiotikom Ciprocinal od 5oo mg da pijem 2 na po 12 sati + vaginalete Gino-daktanol da stavljam ssvako vece. Tecnosti sam unosila i ranije po 3 litre vode na dan, ali sad je to dostiglo 1o litara... Uvin caj pijem svaki dan po 2-3 solje, sad uvodim i caj od rastavica. Veruj mi, bolje da uradi analize ako ne prestane. Eserihija ume da bude jako gadna i kod svakoga se razlicito ispoljava. A nije samo ona ta koja moze zaraziti. Postoji niz bakterija koje mogu nepravilnim brisanjem posle recimo kakenja da predju u mokracne kanale i vaginu. Preventiva koju sam ja dobila za ubuduce je - mora se imati peskiric za intimnu negu gde se jedna polovina koristi za brisanje vagine i mokracnog kanala nagore ka stomaku i druga polovina peskirica za anus i to brisanje nagore ka kicmi. Isto tako se brise i posle piskenja i kakenja. A nakon kakenja, obavezno se guza pere!!! Kad ima ciklus mora da brine o nezi - minimum 4 promenjena uloska na dan, a moja je preporuka svim zenama koje to ne rade da uvedu prirodne uloske od vate, mislim da se zovu Niva ili Vir... Isto tako, mi je receno da cim osetim peckanje dole, odmah uzmem Gino-daktanol vaginalete i da ih primenjujem svako vece 7 dana pre spavanja. Hmm, ako se setim jos necega, napisacu...
Zasad se nadam da sam puno pomogla ovom pricom i prevencijom, a bolje je da uradi sto pre analize...
Zasad se nadam da sam puno pomogla ovom pricom i prevencijom, a bolje je da uradi sto pre analize...