Patohistoloski nalaz-molim tumacenje

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
australijab
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Sep 25, 2007 8:49 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Patohistoloski nalaz-molim tumacenje

Post od australijab »

Molim nekog od ginekologa da mi protumaci ovaj nalaz. Nakon operacije mioma na maternici, te kada sam otisla na kontrolu mjesec dana poslije operacije, nesporazumom doktor nije imao ovaj patohistoloski nalaz u svojim rukama, a u bolnici su mi ga dali poslije tog pregleda. Molim Vas da mi kazete da li ima potrebe da pravim paniku oko toga ili je ovaj nalaz uredan? Molim Vas pomozite, bas sam zabrinuta. :o
NALAZ:
Materijali su kuglasta cvora precnika 9,2 (cm) 7,2 1,4 i 1 (cm). Povrsina cvorova je neravna i sivkasta je. Na raznoj plohi cvorovi su vrtlozastog izgleda, sivobjelicasti su i elasticni su.
Histoloski pregledan materijal su isjecci tumorskih cvorova koji su sagradjeni od snopova glatkih misicnih vlakana uniformnog izgleda koji ne pokazuju znakove mititske aktivnosti. Snopovi glatkih misicnih vlakana su razlicite debljine, medjusobno se ispreplicu i usmjereni su razlicitim pravcima.
PATOHISTOLOSKA DIJAGNOZA:
LEIOMYOMA
dannina
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Maj 22, 2007 11:16 pm

Post od dannina »

Leomiomi su benigni tumori porekla glatkih misicnih celija
australijab
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Sep 25, 2007 8:49 pm

Post od australijab »

Hvala na odgovoru. Da li to znaci da je ovaj nalaz uredan i da ne trebam praviti paniku oko toga? Moj ginekolog je uzasno zauzet i ako ne moram da ga gnjavim, tim bolje, jer imam osjecaj da ga nerviram ako ga bilo sta upitam. On je stvarno odlican ginekolog i ja mu ne zamjerim na tome, ali ovaj nalaz nije vidio, rekao mi samo da ga podignem. Ma ja sam dijametralno razlicite struke od medicinske, tako da, sto me ne opravdava, ali nemam pojma o medic. terminologiji.
dannina
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Maj 22, 2007 11:16 pm

Post od dannina »

Znate kako nisam dr,ali mislim da bi vas ginekolog trebao da pogleda nalaz bez obzira na zauzetost,jer je i to deo vaseg lecenja,a mozda i ima neki savet za vas kao specijalista,koji mi ne znamo.
U svakom slucaju,kako god vam on delovao,slobodno vi pravo kod njega,ako nista drugo,obradovace te ga nalazom
pozdrav
teja
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Sep 11, 2010 1:33 pm

Re: Patohistoloski nalaz-molim tumacenje

Post od teja »

hitno mi treba odgovor
molim da mi neko kaze ukoliko je imao iskustva u koriscenju preparata Transfer Faktor Edvans Plus u borbi protiv karcinoma (konkretno karcinom na plucima, desno pl krilo + desno rebro, kosti sa desne str, nadbubrezne zlezde, i jos neke zlezde)
Odgovori