Par pitanja u vezi IVF

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
Ana19
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Okt 06, 2006 8:48 pm

Par pitanja u vezi IVF

Post od Ana19 »

Jel moze neko ko je prosao kroz IVF (obican ili ICSI....svejedno) da mi odgovori na par pitanja:

- koliko traje sama procedura tj. koliko dugo se (i da li se) ostaje na klinici?
(to mi je bitno da bih znala bar otprilike koliko slobodnih dana da sacuvam za taj period)
- da li je sama procedura bolna (tu pre svega mislim na uzimanje jajne celije)?
- da li se taj deo price (uzimanje jajne celije) radi u totalnoj anesteziji?
- koliko se otprilike ceka od odlaska na dogovor u vezi IVF sa svim rezultatima do same procedure? (mislim na privatne klinike u Bgd-u)

Znam da je na ovu temu vec mnogo toga napisano. Toliko mnogo da u moru informacija nisam uspela da nadjem bas ovo sto me zanima. :(

Unapred hvala svima!!! :)
zazica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Avg 17, 2006 3:09 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od zazica »

-ja nisam ostajala na klinici. isla sam svaki dan da primam inekcije i svaki treci da vadim krv.
-trajalo je od treceg dana ciklusa pa ja mislim 17 dana, ja sam bila u kratkom programu.
-punciju jajnih celija su mi radili u totalnoj, traje kratko i posle 2h sam isla kuci. malcice me nakon toga boleo stomak.
-transfer tj vracanje oplodjenih celija su mi radili nazivo. nije prijatno ali traje kratko pa se izdrzi.mirovanje na stolu nakon toga 2h.
-sve analize suprug i ja smo zavrsili za oko 25 dana.
u kratkim crtama to je to. pitaj slobodno sta te zanima.
rezultat mog IVF je trudnoca blizanci 7 mesec :D !
puno,puno srece :wink:
Ana19
Stalni član
Stalni  član

Post od Ana19 »

Zazice, bas me je obradovala tvoja poruka (pogotovo kad sam cula za blizance). :D
Da te pitam jos nesto...

Reci mi, molim te, gde si radila IVF i koliko vas je sveukupno kostalo (otprilike)?
A kad ste uradili sve analize koliko ste jos cekali na IVF? Mislim, jel su vam rekli da dodjete npr. za dan-dva ili vec ima dosta zakazanih parova pa se to cekanje otegne mesecima?

Ja se vec par godina vrtim u krug (godinu dana intenzivno po lekarima). Svi rezultati (i moji i njegovi) OK, bila na tabletama, injekcijama i sl. i - opet nista. Sledecih par meseci (po preporuci Dr-a) pauziramo, pa onda treba da odlucimo sta dalje. Zato sve ovo i pitam. Hocu da steknem nekakvu sliku pre nego sto budem morala da resim bilo sta. :roll:
Hvala ti puno na informacijama....stvarno mi mnogo znaci! :)

Sve najbolje tebi i bebicama!!! :wink:
Pozdrav!

Ana
zazica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Avg 17, 2006 3:09 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od zazica »

mi smo radili ivf u n.frontu kod prof.vasiljevica koji je inace moj dr. godinama. bili smo u ovom programu o trosku drzave. tako da smo samo analize platili oko 300evra. nakon rezultata odmah smo krenuli u program cim sam dobila prvi ciklus znaci 5,6 dana posle analiza.sve je proslo brzo i ok jedino sto sam ja posle bila u hiperstimulaciji :( i grozno se namucila ali to se desava kod 5%zena. puno srece i pozdrav od nas troje :wink: !
Ana19
Stalni član
Stalni  član

Post od Ana19 »

I meni se svidja ta varijanta sa Frontom, a o prof. Vasiljevicu sam cula dosta pozitivnih misljenja. Samo sto imam neki osecaj, posto se jos uvek ne nalazim ni na kakvom spisku za tu besplatnu varijantu a milion parova se najverovatnije prijavilo na vreme, kad bih se sad i prijavila dosla bih na red ko zna kad! Za par godina verovatno... :(
Cak sam mislila da idem na varijantu da platim punu cenu, ali sam negde na forumu cula da u Frontu i Visegradskoj sad rade ISKLJUCIVO vestacku za parove koji su se prijavili za besplatnu.

Sta da se radi... :) Smislicu vec nesto... :)

Hvala ti jos jednom ( i da uskoro cujemo lepe vesti :wink: )
Odgovori